Politológus: Kudarcot vallott az Európai Unió

2019. március 25. 8:39
„A túlzó integrációs törekvések kudarcot vallottak, teljesen más irányból kell megközelíteni az Európai Unió jövőjét” – nyilatkozta Deák Dániel.

Az Európai Bizottság és a brüsszeli testületek összessége a mostani formájában működésképtelen, tehát kijelenthető, hogy kudarcot vallott az Európai Unió – jelentette ki Deák Dániel politológus hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A politológus szerint ez a 2015-ös migrációs válságon és a Brexiten egyértelműen látható volt, ugyanakkor a 2008-as gazdasági válságot sem tudták megfelelően kezelni.

„A túlzott integrációnak az erőltetése, a föderatív intézkedések egyre nagyobb tere azt hozta magával, hogy a dél-európai országok gazdasága romokban van, leszakadóban van. Elég csak Olaszországra gondolni, amely lényegében egy évtizede nem tud növekedni gazdasági szempontból” – fogalmazott Deák Dániel.

Hozzátette, ez azt jelenti, hogy a túlzó integrációs törekvések kudarcot vallottak, teljesen más irányból kell megközelíteni az Európai Unió jövőjét, és a reformintézkedések időszaka következik.

(MTI)

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tehát önként:-)

Ön primitív módon sérteget, Deák Dániel pedig hozzáértéssel elemez. Deák érvel, akkor Ön is érveljen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés