Orbán Viktor a jeruzsálemi Herzl Intézet elnökét fogadta

2019. március 25. 17:03

A Karmelita kolostorban fogadta Yoram Hazony izraeli filozófust a magyar kormányfő.

2019. március 25. 17:03

Az izraeli filozófust budapesti előadása előtt fogadta a magyar kormányfő – tudatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda az MTI-n keresztül. Yoram Hazony a Külügyi és Külgazdasági Intézetben kedd délelőtt fog felszólalni a The Virtue of Nationalism című könyve kapcsán.

Kötetlen beszélgetésükön szóba kerültek Európa és a világpolitika legégetőbb kérdései; a nemzetállamok helyzete a birodalomépítési törekvések időszakaiban. Az izraeli filozófus nagy sikerű könyvében azt fejtegeti, hogy a nacionalizmus értelmes alapelv, amely szerint a lehető legjobb kormányzási forma a világ számára, ha a nemzetek szabadon és önállóan határozhatják meg saját irányukat, megőrizhetik hagyományaikat, és minden külső beavatkozás nélkül törekedhetnek nemzeti érdekeik érvényesítésére.

Yoram Hazony szerint ez a gondolat áll szemben az imperializmus, a birodalomépítés elvével, amely úgy szeretné a békébe és a jólétbe vezetni a világot, hogy - amennyire csak lehetséges – egyesíti az emberiséget egyetlen politikai rendszerben. Úgy véli, vannak érvek mindkét politikai konstrukció mellett és ellen, de nem lehet elkerülni az állásfoglalást az egyik mellett és a másikkal szemben. A zsidó-keresztény kultúra a Biblia jelenlétén keresztül mindig is az önrendelkezés, a független nemzetek gondolatát támogatta - írja az izraeli filozófus a könyvében, melynek egy példányát dedikálta is Orbán Viktornak hétfői találkozójukon.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szeekely
2019. március 26. 07:50
"Magyarország zsidó hódoltsági terület." Magyarul ZOG. Ennek van 2 valtozata: 1. Zionist Occupied Ground: zionistak altal elfoglalt fold 2. Zionist Occupied Government: zionistak altal iranyitott kormany Magyarorzag, attol felek, mind a ketto!
szeekely
2019. március 26. 05:51
"A nacionalizmus értelmes alapelv, amely szerint a lehető legjobb kormányzási forma a világ számára, ha a nemzetek szabadon ... minden külső beavatkozás nélkül törekedhetnek nemzeti érdekeik érvényesítésére." Ja, api. (Api = kozismert rovidites egyik folmenovel kapcsolatban.) Csak Izraelt kene valamilyen formaban ellenorizni, de csak azert, mert tulsagosan el van terjedve naluk a nepirtas hobbija. De hat ez nehez ugy, ki zolhat bele a masiknal a hobbijaba, ugye? Ugy hobbizik sok izraeli, foleg a koztorvenyes minizterelnok, Binjamen Netanyahu tamogatasara, hogy puff neki, mama megint megoltem egy paleztint. Azt vigyorog, mint tok a fuben. Jo hobbi, nem?! Puff neki! Meg egyet sikerult. Huzzunk meg egy strigulat. Haha. Csak tul lassan megy ez igy. Mi lenne tata, ha ra-ta-ta-ta!?
IV. Fawkes
2019. március 26. 05:18
"egyesíti az emberiséget egyetlen politikai rendszerben" A cionizmuséban? Bébaszna..
Palika1955
2019. március 25. 19:32
Ez az a Herzl Intézet amelyre ki van írva, hogy: "Egy Nép! Egy Faj! Egy Vér!" (Teodor Herzl)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik