A Fidesz azonnali hatállyal zárja ki tagjai közül Pócs Jánost!

2019. március 25. 10:51

Magyar Liberális Párt
MTI-OS
Felszólítjuk a Fideszt, hogy a nyíltan rasszista, cigánygyűlölő és a roma holokuaszt áldozatainak emlékét is sértő tette miatt azonnali hatállyal zárja ki Pócs Jánost a kormánypárt tagjainak soraiból.

„A Magyar Liberális Párt közleménye:

A Fidesz azonnali hatállyal zárja ki tagjai közül Pócs Jánost!

A Magyar Liberális Párt megdöbbenéssel értesült arról a napokban előkerült videofelvételről, amelyen Pócs János, a Fidesz országgyűlési képviselője büntetésképpen kazánba zárja egy roma alkalmazottját, égő papírokat dobál be mellé és elégetésével fenyegetődzik. Felszólítjuk a Fideszt, hogy a nyíltan rasszista, cigánygyűlölő és a roma holokuaszt áldozatainak emlékét is sértő tette miatt azonnali hatállyal zárja ki Pócs Jánost a kormánypárt tagjainak soraiból.

A 444-en megjelent írás alapján a felvételen »Pócs János akkori önkormányzati, jelenleg parlamenti képviselő viccelődik azzal, hogy felgyújtja egyik cigány alkalmazottját. A videón a férfi a gyúlékony anyaggal megrakott kazánban guggol, és azt mondja, Pócs dühös rá, amiért megivott egy féldecit. Pócs égő papírlapot rak a kazánba, majd a kiabáló férfire csukja az ajtót, és azt mondja, most majd megtanulja, hogy nem szabad innia«. A felvételen az alábbi párbeszéd is elhangzik: »Azt mondtad, minden cigányt itt égetsz el. Ezen próbálod ki«– mondja a kazánba zárt férfi, mire Pócs azt válaszolja: »Csak azt, amelyikre haragszom«.

A fideszes képviselő elismerte, hogy ő látható a felvételen, semminemű megbánást sem tanúsítva azt is kijelentette, hogy a videót viccnek szánták és ma is újra elkészítené.

A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják a rasszizmus, a cigányellenesség minden megnyilatkozási formáját. Pócs Jánosnak az általa készített felvétel uszító szellemiségével, a romák fizikai megsemmisítését kívánatosnak tartó náci szemlélettel együtt el kell tűnnie a közéletből. Amennyiben a Fidesz nem kér bocsánatot a magyarországi roma nemzetiségtől és nem zárja ki azonnali hatállyal tagjai közül a nyíltan rasszista parlamenti képviselőt, azt csak annak jeleként tudjuk értelmezni, hogy a kormánypárt is egyetért a cigányok elégetésének szándékával, közösséget vállal a cigánygyűlölettel és minden morális alapját elveszíti arra, hogy más pártokat rasszistának bélyegezzen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A jobbik esetén azt szokták mondani, az régen volt, megváltoztak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés