Kizárást követeltek, de jöttek a németek, és felfüggesztés lett belőle

2019. március 24. 08:37

Tóth Csaba Tibor
Mérce

Az Európai Néppárt nem más, mint az EU elődeit megalakító nagytőkések, iparosok és bankházak szövetségeseinek nemzetközi fóruma.

„Az Európai Néppárt nem más, mint az EU elődeit megalakító nagytőkések, iparosok és bankházak szövetségeseinek nemzetközi fóruma.

Az volt, és az is maradt. Lehet itt hirtelen „alapértékekről” és a „jogállamról” beszélni a kampányban, de a Néppárt ma sem képvisel más érdekeket és értékeket, mint legfontosabb atyái: az 1948-as, olasz választásokat a CIA pszichológiai- és propagandahadjáratának segítségével megnyerő Alcide de Gasperi kereszténydemokratái, a francia IV. Köztársaságot gyakorlatilag önkényes hatalomátvétellel 1958 májusában elnöki, V. Köztársasággá formáló Charles De Gaulle, és utódaik: Giulio Andreotti olasz miniszterelnök vagy Georges Pompidou a francia elnök.

Hogy az EU-s állampolgárokat deportáló Nicolas Sarkozyt vagy a nemzeti tragédiaállandó jelzővel felruházott Silvio Berlusconit már ne is említsük…

Orbán Viktor és a Fidesz pedig mára semmi más, mint gazdaságilag ezeknek az erőknek, és főleg a Németországot továbbra is, bár csökkenő többséggel vezető CDU/CSU kereszténydemokrata pártszövetségnek a politikai kliense. Akit a német tőke autó- fém- és szolgáltatóipari, nagyarányú magyarországi befektetései egy sarokba zárnak az Európai Néppárttal – még akkor is, ha politikai retorikájuk nyilvánvalóan inkább hasonlít a feltörekvő európai szélsőjobbhoz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/145377

Ajánljuk még a témában