Sárgamellényesek

A katonaságot is kivezényelték a hétvégére Franciaországban

2019. március 23. 9:41
Párizsban és Nizzában a rendőrök és csendőrök mellett a katonaságot is kivezényelték az utcákra a hétvégére tervezett országos sárgamellényes tüntetések, illetve Hszi Csin-ping kínai elnök látogatása miatt.

A Guardian arról ír: rendőrök, csendőrök és katonák is kint lesznek francia nagyvárosok utcáin a hétvégén. A sárgamellényesek újabb nagy tüntetésekre készülnek, miközben Hszi Csin-ping kínai elnök is Franciaországba érkezik Emmanuel Macron elnökhöz.

A csúcstalálkozóra Nizzában kerül sor, ahol a hétvégére betiltották a tüntetéseket a város egy résében; de ennek ellenére oda is tüntetést hirdettek a sárgamellényesek. „Mi, a polgárok követeljük a jogunkat a szabad demonstrációhoz. Mi, sárgamellényesek az utcákon vagyunk, hogy meghallják a követeléseinket. Az állam ismét a társadalmunk alapvető jogai ellen lép fel” – közölték a tüntetők.

A sárgamellényesek tavaly óta tartó tüntetéshulláma előző hétvégén újra fellángolt, a zavargások során boltokat fosztogattak és éttermeket zúztak szét a tüntetők. Párizs rendőrprefektusát le is váltották az események után.

Nizza városának üzleti érdekképviseleti vezetője kifakadt: „Ez katasztrofális a francia gazdaság számára. A turistáknak az a benyomásuk, hogy háborúban áll az ország. A nizzai óvárosban 750 bolt van, és nagyrészt a turistákból élünk. Nem kívánjuk a félelem klímáját”.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Makaróniékat nem akarja kivizsgálni a Vén Bölcsek Triumvirátusa?
Esetleg egy Sargentini-jelentés a franciaországi jogállamiság állapotáról?
Nem?
Dehogy!
Ott minden rendben, fel sem merülhet, hogy a demokrácia akár csak egy milliméterrel is kevesebb legyen Nyugaton, az csak Keleten fordulhat elő...

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2019. március 23. 10:30

De a maastrichti kritériumokat is lehetne vizsgálni, és utána bekeményíteni, mint 2010-ben tették velünk. Amikor az előző kormány által összehozott adósságot a Fidesz kormánynak már nem nézték el.

Szebb Új Világ=Nyílt Társadalom/Soros, 3 méteres kőfallal
ill.
Szebb Új Világ=szab, egyenl, testv/Köztársaság,
Rendőrség+Csendőrség+Hadsereg a Köz ellen

Itt lesz nemsokára az Olimpia.

Küldjük már le Fegyőrt, hadd dobja fel a hangulatot néhány szivárványszín füstbombával.

Pedig ha akarom, mennyire abszurd: Kína miatt vezényelték ki a katonaságot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés