Miért nem csatlakozik a Momentum a nemzeti együttműködés rendszeréhez?

2019. március 22. 19:10

Puzsér Róbert
Facebook
Kérik a harminc ezüstpénzt, de a Júdás-csókhoz nem fűlik a foguk.

„Hónapokon át magyarázott a Momentum elnöke arról, hogy milyen főpolgármester-jelölt kell: legyen nő, legyen integratív, legyen civil és ne üvöltözzön! Aztán tegnap bejelentették, hogy felőlük akár Karácsony Gergely, akár Puzsér Róbert is lehet – bárki alkalmas, aki megnyeri az előválasztást.

Ha megnyeri az előválasztást, azt a Karácsony Gergelyt támogatja majd a Momentum elnöksége, aki megszavazta a budapesti olimpiát, nehogy álomgyilkos legyen. Ha megnyeri az előválasztást, azt a Karácsony Gergelyt támogatja majd a Momentum elnöksége, aki egymilliárdos veszteséget hozott össze Zuglónak a Fidesz-MSZP nagykoalícióban szétlopott parkoltatásból. Ez a Momentum tavaly ilyenkor még az elmúlt harminc évet készült leváltani, amely harminc év egyik miniszterelnök-jelöltje épp Karácsony Gergely volt.

Kiderült, hogy amint megnyerem az előválasztást, a Momentum elnöksége máris támogatni fog annak ellenére, hogy eddig még csak egy asztalhoz sem voltak hajlandóak ülni velem. Amint megnyerem az előválasztást, a Momentum elnöksége máris támogatni fog annak ellenére, hogy az elnökük nemrég még azt mondta: hülyék lennének engem támogatni, aki több szavazatot hozok Tarlósnak, mint Tarlós ellen. Amint megnyerem az előválasztást, a Momentum elnöksége máris támogatni fog annak ellenére, hogy a trollhadseregük már mindenféle nőgyűlölő soviniszta gazembernek elhordott. Amint megnyerem az előválasztást, a Momentum elnöksége máris támogatni fog annak ellenére, hogy egyetlen percet sem beszéltünk programról, Budapest jövőjéről.

Gondol bármit is a Momentum a sikeren kívül? Nekik mindegy: lehet a főpogármester-jelöltjük akár Gyurcsány Ferenc, akár Fekete Pákó – ők a nyerőre tesznek. Miféle politika ez? Miféle identitás? Miféle sunyi és gyáva számítás? Ha ennyire a sikerben és csakis a sikerben hisznek, mit keresnek az ellenzéki oldalon? Miért nem csatlakoznak a nemzeti együttműködés rendszeréhez? Hiszen ma Magyarországon a Fidesz a nyerő. Vagy Orbán Viktor hűbérében a füstbomba-hajigálás kevés a karrierhez?

Nem lesz szükségem a Momentum támogatására, ha megnyerem az előválasztást. Most volna rá szükségem, amíg van tétje, amíg engem támogatnak, és nem az előválasztás győztesét – legyen az bárki. Csakhogy a Momentum elnöksége jelenleg egy sikeres EP-kampányt akar, aztán egy-két kerületi polgármesterséget – vagy ha Molnár Zsolt noteszében van hely, akkor még többet. Az étvágy megvan, csak ne kellene cselekedni, kockáztatni, gondolni valamit a világról vagy Budapestről. Fél éve seftelnek az MSZP-vel a tagságuk és a szavazóik tudta nélkül, de még mindig nem képesek elszánni magukat arra, hogy visszautasítsák a támogatásomat, és beálljanak Karácsony Gergely mögé. Kérik a harminc ezüstpénzt, de a Júdás-csókhoz nem fűlik a foguk.

Pedig három választásuk is van. 1. Karácsony Gergely támogatása: az SZDSZ, az Együtt és a Párbeszéd útja. 2. Puzsér Róbert és a Sétáló Budapest támogatása: csatlakozás a centrum-együttműködéshez a fővárosban. 3. saját jelölt állítása saját programmal: az autonómia kinyilvánítása, a harminc év leváltásának politikája. Láthatják másképp a világot, mint akár én, akár Karácsony Gergely – csakhogy ők nem látják sehogy. Azt képzelik, hogy a nehéz döntések, a népszerűtlen, megosztó lépések folyamatos orbánozással és vidám szelfikkel megúszhatók. Úgy akarnak politizálni, hogy megússzák a politikai állásfoglalást. Erre nincs szükségem.

Ez nem a megígért politikai kultúraváltás. Ez az évtizedek óta jól ismert számító ügyeskedés. A Momentum állítson saját jelöltet, támogassa Karácsony Gergelyt, vagy üljünk le, és beszéljünk programról, jövőről – s ha van közös értékrend és vízió, álljanak mellém. Spekulálni, a győztes kilétére várni, nem alakítani Budapest jövőjét számomra elfogadhatatlan politikai magatartás. Zsákmányért épp elegen politizálnak – legyen a Momentum több és jobb, vagy tűnjön el! Ha úgy döntenek, én készen állok a partnerségre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Puzsér, te sem álltad a szavadat, mert kezdetkor azt ígérted, hogy nem paktálsz le senkivel. Nem vagy jobb mint a gyatra Momentum.

"Ha megnyeri az előválasztást, azt a Karácsony Gergelyt támogatja majd a Momentum elnöksége"

???

A te LMP-d és neo-Jobbikod is azt a Karácsonyt támogatja majd.
Nem értem az eszmefuttatást.

Abban persze Puzsérnak igaza van, hogy a 3. pont - az bizony szembetűnő módon hiányzik a Momentumnál.

A Momentumnál IS, teszem hozzá, mert Puzsér LMP-je és neo-Jobbikja ugyanúgy nem akar SEMMIT, SEMMI TARTALMIT mondani, ahogy a Momentum sem.

De szepen baratkoznak, csiszolodnak ossze a fiuk! Hat orom nezni!
Ja, nem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés