Iszlám imára hívó ének országos közvetítésével emlékeztek Új-Zélandon

2019. március 22. 7:53
„Új-Zéland veletek gyászol, egyek vagyunk” – jelentette ki az új-zélandi kormányfő.

Két perces néma csönddel és az iszlám imára hívó ének országos közvetítésével emlékeztek meg pénteken Új-Zélandon a március 15-i mecsetek elleni merénylet ötven halálos áldozatáról. A feketébe öltözött és fekete fejkendőt viselő Jacinda Ardern miniszterelnök társaságában – becslések szerint – ötezren gyűltek össze helyi idő szerint péntek délután a muszlimok elleni vérengzés egyik helyszínén, a christchurchi an-Núr mecset előtti Hagley parkban, hogy meghallgassák a müezzin énekét. Az eseményt élőben közvetítették az új-zélandi televízió- és rádióállomások. „Új-Zéland veletek gyászol, egyek vagyunk” – jelentette ki a megemlékezés előtt az új-zélandi kormányfő.

Gamal Fouda, az an-Núr mecset imámja a gyászolóknak pedig azt mondta: „A múlt pénteken itt álltam a mecsetben és gyűlölettel teli indulatot láttam a terrorista szemében, aki megölt ötven embert, negyvennyolcat megsebesített, és milliók szívét törte össze világszerte”.

„Ma ugyanarról a helyről tekintek szét, de most szeretet és együttérzést látok több ezer új-zélandi honfitársam és világszerte az emberek szemében. A terrorista megpróbálta gonosz ideológiájával széttépni a nemzetet, ehelyett megmutattuk a világnak, hogy Új-Zéland megtörhetetlen” – fűzte hozzá az imám.

Az imát követően – helyi idő szerint 13.32 és 13.34 között – két perces néma csönddel emlékeztek a halálos áldozatokra, akik menekültek és bevándorlók voltak olyan országokból, mint Pakisztán, India, Malajzia, Indonézia, Törökország, Szomália, Afganisztán és Banglades. A mészárlással gyanúsított 28 éves ausztráliai férfi ugyanis egy héttel korábban pontosan ebben az időben követte el az első imaház elleni támadást a pénteki imádságok alatt.

Új-Zélandon március 15-én követett el egy ausztrál állampolgárságú férfi terrortámadást két mecset ellen; a lövöldözésben 50 hívő halt meg. A mészárlás után nem sokkal elfogott tettes néhány perccel a merénylet előtt 74 oldalas manifesztumot tett közzé, amelyben a többi között azt hangoztatta, hogy tettét bevándorlásellenessége motiválta.

(MTI, Nyitókép: MTI/AP/Vincent Thian)

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Justin Trudeaunak erős merevedése lesz...

Amerikában mi vált be? A börtönökben lévő feketék elképesztő aránya? A számukra juttatott pénzbeli és munkahelyi, egyetemi kvótákban megnyilvánuló állami segítség?
Szeekely, mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám a fehérek patyolat bőrét nem kellett volna összeszarozni? Ez eléggé világos kép kópé?

Mint a numerus clausus Magyarországon? Tényleg ezt akartad mondani?

A géneknek az identitáshoz semmi köze.

Ha házasságban élsz, tudod. Mi a férjemmel egymástól 30 km-re nőttünk fel, mindkettőnknek magyarok a felmenői amennyire tudjuk. Mégis még a fű is másképp nő náluk. Komolyan. Más világ. Egy országon, egy megyén belül, egy korban. Én egy sznob értelmiségi családban nőttem fel, az ő szülei földet műveltek világ életükben. Irgalmatlan sok türelem és megértés és elszánt akarat kellett ahhoz, hogy most békében éljünk egymással. Addig nincs baj, míg gyerek nem születik, addig az ember elnézően mosolyog a suk-sükölés felett...de amikor a gyereked szájából kezded hallani...és fordítva: milyen anya az, aki képes egy könyvet olvasni a fotelben ahelyett, hogy kigazolná a veteményest, majd veheti a bótit a gyereknek, az lesz a vége! - Ez az identitás. Semmi köze hozzá a géneknek.

Az identitásod irgalmatlan nagy úr. Beléd ivódik. Nincs kegyelem. Mindig azt fogod a magadénak érezni, amit gyerekkorodban a magadévá tettél. értelemszerűen nem teszünk mindent magunkévá, van ami nagyon nem tetszik és másképp csináljuk majd, de amit magadévá tettél, az leszel alapvetően egész életedben. - és itt téved nagyot a sok libbant, mert azt képzelik, hogy aki iszlám hívő, az igazából nem is akar az lenni, csak kényszerítik rá, de majd itt felszabadul a nyomás alól, és boldogan eszik sonkát, és szeme sem rebben majd, ha a lánya bikiniben napozik a strandon. ... ... ... NEM. Nem fog. Neki semmi baja az iszlámmal. Abban nőtt fel. Az neki jó. Nem kell neki másik identitás. Van neki sajátja. Annak a megéléséhez keres új földrajzi helyet, ahol beülhet a készbe.

Ami hagyján, de az ő identitásából az fakad, hogy ezt majd ránk is akarja kényszeríteni. Sajnos mi még megéljük, hogy nyugaton bevezetik a saját törvényeiket. Ott már nincs visszaút. Ez egyszerű matematika. Többen lesznek, saját pártot alapítanak, nyernek, és majd csak figyeld meg, hogy mennyire hűdenagyon megijednek majd a 7. cikkelytől ;-)
Csak remélni tudom, hogy Közép és Kelet Európa kitart és ide nem érnek el.
És ennek SEMMI de SEMMI köze a génekhez.

Nézd meg mi történt Erdéllyel. Jött a román, túlszaporodta a magyart, a történet vége ismert. Ha másból nem, legalább ebből tanulj.

Aztán ott van Afganisztán, vagy Irán. Amikor én születtem, még miniszoknyában is jártak ott a nők. Nézd meg ma. Egy emberöltő kell hozzá.

Az iszlám veszélyes. Ez nem mese. Integrálhatatlan egy keresztény alapú társadalomba.

(Tegyünk különbséget keresztény hívő ember, és keresztény alapokon felépült társadalomban élő ember között. Nem ugyanaz. Amikor azt mondjuk, hogy Európa vagy keresztény lesz vagy nem lesz, akkor a keresztény alapokon felépült jogrendünkről beszélünk és nem arról, hogy mindenkinek hinnie kell az Úr Jézus Krisztusban. Tetszik érteni?)

Nincsenek évszázadaink, miről beszélsz?
A múltról?
Régen voltak évszázadaink integrálni népcsoportokat, olyannyira, hogy már csak génteszt mutatja ki, hogy ki kitől is származik. ( Kivéve a cigányokat. Azokat az isten se integrálja sehova. Évszázadok alatt se. Vannak egymásba integrálhatatlan identitású népek ;-) ) De ma ez felgyorsult.

1. régebben egy bantu néger jó ha a 3. faluig tudta az utat, azt se tudta, hogy a Föld nem lapos. Ma a GPS és az emberjogi szervezetek mutatják nekik az utat, a lehetőséget, a legboróbbagyúnak is. Tömegével. Tömeg alatt milliós tömeget értek. Nagyon rövid idő alatt.
2. régebben a tanult rész indult el, aki legalább hallott arról, hogy léteznek más kultúrák, a nőt nem fejbe vágjuk és a bokorba vonszoljuk, uram bocsá' még valami nyelvet is beszélt. Ő is egyedül találta magát a többségi társadalomban, és ALKALMAZKODNIA KELLETT a többségi társadalomhoz.
3. Mert mondjuk PC sem volt, nem ugrabugrált, hogy neki jogai vannak, meghúzta magát, elvett egy helyi lányt, igyekezett beilleszkedni. Pláne évszázadokkal ezelőtt tolerálták mértékkel azt, ha valaki nem tartotta be egy befogadó közösség szabályait.
4. A befogadók ugyanannyi gyereket szültek, mint a befogadottak, nem tudták túlszaporodni őket.

Szóval összefoglalva, ami régen volt, az szép, és jó. De MA az van, hogy nagyon rövid időn belül inváziószerűen özönlenek hozzánk, ahol senki sem szólhat rájuk, a sajátjaikkal körülvéve a saját negyedeikben, tőlünk elkülönülve élnek, saját kultúrájukat, törvényeiket tisztelik és megtartják, és 5x annyi gyerekük születik mint nekünk. Ilyen körülmények között még azelőtt többen lesznek, hogy a leghalványabb esélyünk lenne rá, hogy integráljuk őket. Nincsenek rákényszerítve, mint régen, hogy "fehéredjenek", tehát nem fognak "fehéredni".

Az ő identitásuk győz.

És onnantól kezdve (ez nyugaton még egy emberöltő kb), hogy nyernek egy parlamenti választáson, a befogadó országnak annyi.

Eközben a liberális nyugaton... egy liberális keblünkre ölelt bevándorló felgyújtott egy buszt, amint 51 gyerek ült. Természetesen semmi köze mindehhez annak, hogy a férfi hol szocializálódott, olyan keresztes-fasiszta illiberális dolog még csak gondolni is ilyesmire.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés