Szlovákia - Magyarország

2019. március 21. 20:56

Vereséggel rajtolt a magyar válogatott.

Nagyszombatban játszik Eb-selejtezőt a magyar labdarúgó válogatott Szlovákiával.

Alapvetően békés volt a hangulat a szlovák-magyar labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés helyszínén, de egy kisebb összetűzés így is akadt a vendég és a hazai szurkolók között.

A magyar drukkerek ugyanis a közel 20 ezer férőhelyes Anton Malatinsky Stadion közelében lévő gyorsétteremnél megdobáltak egy 10-15 fős szlovák csoportot, az összetűzés során néhány ütésváltás is történt, de a rendőrök hamar szétválasztották a feleket.

A szervezett szurkolói csoportot szállító autóbuszok, illetve autók egyenesen a létesítményhez hajtottak, így a megérkezéskor nem történt rendbontás. Azok, akik egyénileg utaztak a Pozsonytól ötven kilométerre lévő 65 ezer lakosú településre, többnyire a belváros sétálóutcájában hangolódtak az esti meccsre. Eleinte kifejezetten barátságos volt hangulat, majd kora délutántól a magyar szimpatizánsok egyre hangosabbá váltak, időnként pedig Szlovákia gyalázásával provokálták a hazai szurkolókat, akik többségében nem válaszoltak. A rendőrök viszont felkészültek voltak, ahol nagyobb magyar csoportosulás alakult ki, ott háttérbe húzódva ugyan, de nagy erőkkel megjelentek.

A hazaiak többnyire kisebb társaságokban érkeztek a találkozóra, egyáltalán nem keresték a konfrontációt a magyarokkal, inkább a stadion közelében célba rúgással múlatták az időt. Néhányan a mérkőzésre készített speciális sálat is vásároltak tíz euróért.

Nézze meg az NSO Tv videójában, hogyan gyülekeztek rendőrökkel körbezárva a magyar szurkolók a vendégszektornál.

A mérkőzés 20.45-kor kezdődőtt az orosz Vlagyiszlav Bezborodov sípjelére.

5 védős felállásban játszunk, Dzudzsák Balázs pedig a kispadon kezd – írja az NSO. A kezdőcsapatok a következőek:

Szlovákia: Dúbravka – Pekarík, Skriniar, Vavro, Hancko – Kucka, Lobotka – Hamsík, Duda, Rusnák – Mak. Szövetségi kapitány: Pavel Hapal.

Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Kádár – Lovrencsics G., Kalmár, Nagy Á., Korhut –  Kleinheisler, Kovács I. – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

(NSO,MTI)

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/145273

Ajánljuk még a témában