Szlovákia - Magyarország

2019. március 21. 20:56

Vereséggel rajtolt a magyar válogatott.

2019. március 21. 20:56

Nagyszombatban játszik Eb-selejtezőt a magyar labdarúgó válogatott Szlovákiával.

Alapvetően békés volt a hangulat a szlovák-magyar labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés helyszínén, de egy kisebb összetűzés így is akadt a vendég és a hazai szurkolók között.

A magyar drukkerek ugyanis a közel 20 ezer férőhelyes Anton Malatinsky Stadion közelében lévő gyorsétteremnél megdobáltak egy 10-15 fős szlovák csoportot, az összetűzés során néhány ütésváltás is történt, de a rendőrök hamar szétválasztották a feleket.

A szervezett szurkolói csoportot szállító autóbuszok, illetve autók egyenesen a létesítményhez hajtottak, így a megérkezéskor nem történt rendbontás. Azok, akik egyénileg utaztak a Pozsonytól ötven kilométerre lévő 65 ezer lakosú településre, többnyire a belváros sétálóutcájában hangolódtak az esti meccsre. Eleinte kifejezetten barátságos volt hangulat, majd kora délutántól a magyar szimpatizánsok egyre hangosabbá váltak, időnként pedig Szlovákia gyalázásával provokálták a hazai szurkolókat, akik többségében nem válaszoltak. A rendőrök viszont felkészültek voltak, ahol nagyobb magyar csoportosulás alakult ki, ott háttérbe húzódva ugyan, de nagy erőkkel megjelentek.

A hazaiak többnyire kisebb társaságokban érkeztek a találkozóra, egyáltalán nem keresték a konfrontációt a magyarokkal, inkább a stadion közelében célba rúgással múlatták az időt. Néhányan a mérkőzésre készített speciális sálat is vásároltak tíz euróért.

Nézze meg az NSO Tv videójában, hogyan gyülekeztek rendőrökkel körbezárva a magyar szurkolók a vendégszektornál.

A mérkőzés 20.45-kor kezdődőtt az orosz Vlagyiszlav Bezborodov sípjelére.

5 védős felállásban játszunk, Dzudzsák Balázs pedig a kispadon kezd – írja az NSO. A kezdőcsapatok a következőek:

Szlovákia: Dúbravka – Pekarík, Skriniar, Vavro, Hancko – Kucka, Lobotka – Hamsík, Duda, Rusnák – Mak. Szövetségi kapitány: Pavel Hapal.

Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Kádár – Lovrencsics G., Kalmár, Nagy Á., Korhut –  Kleinheisler, Kovács I. – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

(NSO,MTI)

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
voltospultos
2019. március 24. 17:15
Igen, ez sokunknak baxxa a csőrét. Dehát amíg nincs alternatíva, le kell nyelni.
brekker
2019. március 23. 15:51
Lehet sakkozgatni újra szokás szerint, hogy milyen szerencsés együttállások mellett juthatunk tovább.
Csomorkany
2019. március 22. 14:10
Csak a szokásos. Nem volna ezzel semmi baj, ha nem volna belefeccölve sokcsilliárd adóforint. Az azért említést érdemel, hogy Tótiában jóval kevesebb.
Himalája
2019. március 22. 13:08
"A neveléssel van gond," Szerintem mással va a gond, hisz manapság kitűnőek a feltételek, ha valaki játszani akar, össze se lehet hasonlítani azzal, ami régen volt. Az én koromban, ötven ével ezelőtt, amikor gyerek voltam, a haverokkal összejöttük, naponta és sötétedésik rúgtuk a labdát. A labda gyakran olyan állapotban volt, hogy majd szét esett, sokszor gömbölyü sem volt és összevissza csavarodot, pontosan sosem lehetett tudni merre pattan, alig lehetett lekezelni. Persze, ha valamelyik szülő vásárolt új labdát, akkor egy darabig elég jól eljátszottunk vele amíg le nem silányult az állapota. Legtöbbszor girbe-görbe talajon játszottunk sötétedésik, amíg a labda és az összetákolt kapu látható volt. De játszottunk, mert más szórakozásunk nem igen akadt, de ha akadt is valami, utána akkor is a labdát rúgtuk, mert szerettünk játszani. Emlékszem, egy időben csak belsővel tudtam rúgni, mert ha külsővel megküldtem volna a labdát, akkor tuti, hogy a cipőm is utánarepül, de még úgy is előfordult, hogy keresni kellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik