Józan ésszel

2019. március 21. 08:19

Ballai Attila
Magyar Nemzet

Az sem lehet alku tárgya, ha a hagyományainkat, a nemzeti létünket, a családról alkotott képünket, a hitünket kérik tőlünk – no de mindezek mellett még a józan eszünket is?

„Minden, emberek közötti – személyes, üzleti, szakmai, politikai – viszonyra igaz: ha az egyik fél gyökeresen szembefordul korábbi közös múltjukkal, értékeikkel, elveikkel, céljaikkal, így saját magával és partnerével is, a másik lépéskényszerbe kerül.

Fontolóra kell vennie, mit várhat, mekkora eséllyel állíthatja vissza az eredeti kapcsolatot, és annak függvényében dönthet arról, milyen kompromisszumot, megalkuvást vállaljon annak fenntartásáért. Joggal feltételezve, hogy az előttünk álló bő két hónapban a néppárt nem fogja megváltoztatni alapjaiban a Fideszt, a kérdés az, a Fidesz és a választási eredmény mennyiben lesz képes változtatni a néppárton. Ha semennyire, akkor csekély engedménynek sincs értelme. Jelentősebbnek, az önfeladás határát súrolónak végképp nincs.

Jöjjön is addig bármi, a május 26-i magyarországi EP-választás végkimenetelére aligha lehet érdemi hatással. Az „emberalatti” teljesítményt nyújtó ellenzék ugyanis rendre megteszi azt a szívességet a kormánypártnak, hogy minden kérdésben zsigerből ugrik neki, mert ez az egyetlen összetartó ereje.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/145212

Ajánljuk még a témában