Volt szlovén miniszterelnök: A Fidesz kizárásával a Néppárt veszített volna

2019. március 20. 21:10

Janez Jansa volt szlovén miniszterelnök is méltatta az EPP döntését, ugyanis ő sem tartotta volna szerencsésnek, ha kizárták volna a Fideszt.

2019. március 20. 21:10

Jó döntés született az Európai Néppárt (EPP) közgyűlésén, a Fidesz kizárásával ugyanis az Európai Néppárt veszített volna súlyából és jelentőségéből, továbbá nem lenne képes jó eredménnyel végezni a közelgő EP-választásokon; jelentette ki Janez Jansa volt szlovén miniszterelnök, a jobboldali, bevándorlásellenes Szlovén Demokrata Párt (SDS) vezetője szerdán Brüsszelben.

A szlovén néppárti politikus magyar újságíróknak adott nyilatkozatában kielégítőnek nevezte a néppárt vitáját követően elért kompromisszumos eredményt.

Kiemelte, a döntés jó nem csak az EPP egészének, vagy az egyes tagpártoknak, hanem Európának is. Ezt azzal magyarázta, hogy a pártcsalád a legnagyobb és legerősebb politikai csoport az Európai Unióban, amely erősödésre és stabilitásra szorul.

Véleménye szerint a Fidesz kizárásával a néppárt kettős mércét alkalmazott volna, ami a pártcsalád végét jelentette volna mindazon értékek elvesztésével, amelyeken a pártcsalád és az Európai Unió is alapszik.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gwrf
2019. március 20. 23:05
Habonyék pénze nélkül meg ti, kurva sokat, szlovén szadesz.
kamasuka
2019. március 20. 21:33
Nem más ez mint: https://www.youtube.com/watch?v=NIxkRwxJoeI ... hogy ez ne ismétlődhessen meg: https://www.youtube.com/watch?v=G5QOVinhgR0
Einar
2019. március 20. 21:20
Kölcsönösen előnyös kompromisszum az EPP rettentően buta, de elvtelen vezetőivel Európa érdekében. Mindez, egyetlen zseniális politikuson múlott!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik