A szakítás ideje

2019. március 20. 13:34

Webernek, Daulnak, Junckernek sem erkölcsi joga, sem politikai felhatalmazása nincs ahhoz, hogy Európa legnagyobb támogatottságú néppártjának dirigáljon.

2019. március 20. 13:34
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

„2019-ben a magyar jobboldali közösség tagjai számára a legfőbb felismerés a következő: mi nem ebbe az Európai Néppártba léptünk be. A helyzet megváltozott, a magyar kormánynak pedig a nemzet jövőjére gondolva rugalmasan alkalmazkodnia kell az új helyzethez. Orbán Viktort még az ellenfelei sem vádolhatják azzal, hogy nem mutatott megegyezési készséget. Még a hasznos hülyék kifejezésért is megkövette a nyugati politikusokat, pedig a Lenintől származó minősítés teljes mértékben helytálló.

Az Európai Néppárt eredeti hivatását, küldetését percenként eláruló Weber, Daul, Juncker és a többiek életrajza már régóta hamisan csillog: ők nem kereszténydemokrata, jobboldali politikusok, hanem a globalistákat és a bevándorláspártiakat kiszolgáló politikai hobbisták. Ahogyan Németh László írta (igaz, ő a korabeli magyar elitről…), nincs magasabb értelme uralkodásuknak, tudnak sarkantyúzni, de nem tudják, merre nyargalnak.

Nekünk, magyar jobboldaliaknak semmi dolgunk ezekkel az emberekkel. És azokkal sem, akik aprópénzért, túloldali dicséretekért kirekesztik soraikból a valódi nemzeti pártokat. Webernek, Daulnak, Junckernek sem erkölcsi joga, sem politikai felhatalmazása nincs ahhoz, hogy Európa legnagyobb támogatottságú néppártjának dirigáljon. A néppártiság ereje ugyanis magából a népből származik. A politikus, aki elvesztette a valóságot, aki nem ismeri a hús-vér embereket, és nem kap nagy mértékű megerősítést a választóitól, nem bírálhat magánál sikeresebbeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amarna
2019. március 23. 07:12
KILÉPNI MINÉL ELŐBB EBBŐL A GITTEGYLETBŐL !!! ---PERSZE TAKTIKUSAN--ÉS HÁLA ISTENNEK HOGY ERRE VALÓ TÖREKVÉSEKET LÁTOM A KORMÁNYOM RÉSZÉRŐL!!! HELYES--CSAK ILYEN OKOSAN TOVÁBB !!!!!!
Valodi
2019. március 20. 22:56
"... a magyar jobboldali közösség tagjai számára a legfőbb felismerés a következő: mi nem ebbe az Európai Néppártba léptünk be." - stimmel, ba..od.... Én sem erre a fideszre szavaztam négyszer is - de ígérem, soha többé nem fogok: http://www.agrarhirek.hu/agrar.. "Orbánék leszámoltak a kisparaszti romantikával Végleg szakított a törpebirtokokra épülő, Ángyán József-féle "kertmagyarországi" ideológiával a kormány, amikor úgy döntött, hogy nem különít el plusz agrártámogatásokat a legkisebb gazdaságok számára az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) 2014-2020 közötti forrásaiból, holott erre egyértelműen lehetősége nyílt volna. Ezzel az „árutermelő pragmatizmus” győzött a „kisparaszti romantikával” szemben, és valószínűvé vált, hogy a támogatáselosztás nem válik választási kampánytémává. A KAP-ból legtöbb pénzt hozó közvetlen kifizetéseket lehetett volna úgy átcsoportosítani, hogy 30 hektárig az eddiginél jóval nagyobb összeg járt volna. Csakhogy a Fidesz-körüli gazdaságok között is sok olyan van, amelyik nem elaprózott területeket, hanem több száz hektáros táblákat művel, így a pénzelvonásos átcsoportosítással kifejezetten rosszul járt volna." Az "élelmiszer önrendelkezés" NER módja pedig: a parasztcsaládok valódi élemiszere helyett az unokáim majd ehetnek Csányi Pick Bonafarm Sándor műszalámit Mészáros Búzakalász 66. Kft műkenyérrel, kétharmados Orbán jegyre, igazi kádárkolbászos TEK rendfenntartással.... Hogy rohadjatok meg, élen a Főnökkel!
Robur
2019. március 20. 19:27
Hát most nagyon úgy tűnik, hogy dirigálni fognak.
u.cserkész
2019. március 20. 17:39
Ki vagyok idegileg. Már a bőröndjeimet is teleraktam meneküléshez szükséges ruhákkal. Mert mi lesz velünk, ha a Fidesz kilép a Néppártból? Jön a 10 bibliai csapás, de lehet az még több is.:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik