Bach Mindenkinek: itt a barokk zenei utcai fesztivál!

2019. március 20. 16:28

Március 23-án ellepik a főváros tereit az utcán zenélő barokk zenészek.

2019. március 20. 16:28
Csapodi Márton

Ötödik éve minden tavasszal igyekszik az emberekhez közelebb vinni a barokk zenét a Bach Mindenkinek Fesztivál. A kezdeményezés nem hazai: Dale Henderson csellista New Yorkban Bach in the Subways címen indított programot a klasszikus zene népszerűsítésére, a 2015-ben csatlakozó magyar verzió pedig Kovács Zalán László nevéhez köthető.

A magyar komolyzene legnagyobbjai adnak ingyenes koncerteket tíz napon át az egész Kárpát-medencében. Március 23-án ellepik majd a főváros tereit is.

Aki aznap a városban bóklászva véletlenül egy barokk zenei performanszba botlik, álljon meg, hallgasson bele.

Becsüljük meg a zenészek ajándékát, hogy kihozzák nekünk az utcára Bach zenéjét és megpróbálják velünk megosztani azt az örömöt, ami nekik minden napjukat átjárja.

A fesztivál programját itt lehet végigböngészni!

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zataman
2019. március 22. 19:38
Bach jobban illene a közeli középületek oszlopcsarnokai alá mint egy zajos földalattiba, de kivinni a térre önmagában jó ötlet! Bach nélkül nincs zene..
Zsusztina
2019. március 21. 08:35
Sajna nem leszek Budapesten. De emlékeimben rengeteg gyönyörű budapesti templomi Bach-koncertet őrzök.
urga
2019. március 20. 18:44
De jó kezdeményezés!
Héja
2019. március 20. 18:33
Gyönyörű!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik