Orbán Viktor Velemben

2019. március 19. 19:16
Kovács Attila
Magyar Fórum
Törőcsik Mari saját házában látta vendégül Orbán Viktort. Fel kell készülni arra is, hogy a világhírű magyar színésznőt is „megtalálják”.

„2002 tavaszát írtuk, amikor a választások idején a Kossuth téri Fidesz-színpadon a magyar művészeti és sportélet egész sor kiválósága felsorakozott, hogy jelezze: szeretné, ha továbbra is a jobboldal kormányozná az országot. A színpadra állók közül sokan megkapták »liberális demokraták« bírálatát. Vannak, akik az akkori kiállást máig nem tudták »megbocsátani« Mészöly Kálmánnak vagy Balázs Péternek, de a legaljasabb megjegyzések a világ valaha volt egyik legnagyszerűbb úszója, Egerszegi Krisztina felé szálltak. Róla még azt is leírta valamelyik liberális bértollnok, hogy innentől kezdve már csak a fél ország Egérkéje lesz. Nem meglepő ez a fajta hozzáállás, hiszen közismert, hogy honi liberálisaink szemében a létező legnagyobb teljesítményt elért ember is csak addig megsüvegelendő, ameddig az ő szekerüket tolja. Ellenkező esetben jaj neki...

Az ország talán legnagyszerűbb színésznője, Törőcsik Mari saját házában látta vendégül Orbán Viktort. A miniszterelnöki látogatás egyik oka az volt, hogy a csodálatos művésznő megkapta a Kossuth-nagydíjat, ám sajnálatosan rossz egészségi állapota miatt azt nem tudta személyesen, a Parlamentben átvenni. Ismerve azt a páratlanul gazdag művészi pályát, amellyel Törőcsik Mari gazdagította nemzetünket, a magyar kultúrát, ez a díj méltó kézbe került. Ugyancsak szép gesztus volt, hogy az ország miniszterelnöke vette a fáradtságot, és személyesen vitte el a rangos elismerést a művésznőnek. Orbán Viktor ezzel nemcsak Törőcsik Mari személye előtt fejezte ki nagyrabecsülését, de az általa felmutatott művészi teljesítmény előtt is, nem is beszélve arról, hogy a Kossuth-nagydíj presztízsét is tovább növelte. Törőcsik Mari pedig – akit sosem hallottam politizálni –  kifejtette, hogy mennyire jól esett neki a miniszterelnöki látogatás, s hogy minden terápiánál többet ért számára az, hogy a kormányfő személyesen hozta el neki a kiemelkedő elismerést.

Egy olyan országban, ahol normális az ellenzék és annak holdudvara, valamint véleményformáló médiafelülete is, itt be is lehetne fejezni a cikket. Ám éppen a bevezetőben írt esetek mutatják, hogy itt szó sincs normális ellenzékről, szó sincs valódi liberális demokratákról. Ezért most fel kell készülni arra is, hogy a világhírű magyar színésznőt is »megtalálják«, vagy ha őt esetleg nem is merik, akkor majd Orbán Viktor gesztusa kerül a megmondóemberek kereszttüzébe. Mert liberálisaink minden alkalmat megragadnak a gyalázkodásra.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Egy olyan országban, ahol normális az ellenzék és annak holdudvara, valamint véleményformáló médiafelülete is, itt be is lehetne fejezni a cikket. Ám éppen a bevezetőben írt esetek mutatják, hogy itt szó sincs normális ellenzékről"

Miért? Ki gondolta, hogy van? Hosszú hónapok, sőt évek óta azon dolgoznak, hogy ebben mindenki biztos legyen.

Még szerencse, hogy Törőcsik Mari nem politizál és mindkét oldalról, vannak barátai. (Még Pilinszky is a barátja volt.)
Így őt nem fogják piszkálni, mert rendkívüli módon tiszteli a szakma.
Orbán Viktort ellenben ezek a "békés", "békét" hirdető komcsik és libsik annál inkább. Ők azok, akik semmilyen hétköznapi megnyilvánulást nem bírnak elviselni, elhinni a miniszterelnöktől.
Mindent besároznak, bemocskolnak. És nem undorodnak saját maguktól. Hát nem érdekes?

https://hvg.hu/kultura/2017051..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés