Büntetés

Bősz Anett: Sosem voltam még ilyen büszke büntetésre

2019. március 19. 15:06

Helybenhagyta az Országgyűlés az ellenzéki képviselők büntetését, több százezer forinttal csökken harminchat képviselő tiszteletdíja.

December elején fogadta el az Országgyűlés a túlóratörvényt, igaz, nem mindennapi jelenetek közepette. Emiatt több tucat országgyűlési képviselőt, több ellenzéki frakció tagját Kövér László házelnök a házszabály értelmében megbüntette. Ez ellen az ellenzéki képviselők fellebbeztek, de mivel több fórumon nem sikerült döntést hozni erről, ezért a plenáris ülés elé került, ahol a jelen lévő képviselők nagy többséggel hatályban tartották mind a harminchat képviselő tiszteletdíjának fenntartását.

A Magyar Liberális Párt közleményben reagált a Bősz Anettre kiszabott büntetésre.

„Az ellenzéki képviselőket azért büntette meg a fideszes többség, mert határozottan kiálltunk a magyar munkavállalók kizsákmányolása ellen. Minden lehetséges eszközzel küzdöttünk a rabszolgatörvény elfogadása ellen, így a magyar kormány végül csak törvénytelen keretek között tudta megszavaztatni azt. A Fidesz azért büntetett meg minket, ellenzéki képviselőket, mert szembementünk a magyar kormány embertelen terveivel, és nem támogattuk a munkavállalók kizsigerelését. Az Orbán-kormány azonban akármekkora büntetést is szab ki az ellenzékre, a tények nem változnak: Magyarország egységesen elutasította a rabszolgatörvényt. Mi az országot, a magyar polgárokat képviseljük a parlamentben, és ez a jövőben sem lesz másként. Ha pedig a hatalom a magyar emberek képviseletét pénzbírsággal sújtja, annak következményeivel is nekik kell majd elszámolni.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/145095

Ajánljuk még a témában