Kutyák jöhetnek, gyerekek nem: kitört a kávézóbotrány Hamburgban

2019. március 18. 10:03

Egy hamburgi kávézó nem engedi be a kisgyerekeket – a kutyákat a teraszig azért igen. Sokan felháborodtak a döntésen, de a kávézó tulajdonosa harcosan megvédi a saját álláspontját és üzleti koncepcióját.

2019. március 18. 10:03

A Frankfurter Allgemeine Zeitung beszámol arról: a Moki's Goodies nevű hamburgi kávézó házirendje szerint „a kutyák a teraszig bejöhetnek, a hat év alatti gyerekek egyáltalán nem".

A házirendből botrány lett: az Instragramon sok felhasználó felháborodott a gyerekeket kizáró házirenden.

A kávézó tulajdonosa, Monika Ertl viszont visszatámadott. „Most őszintén, elég ebből” – kezdi Instagram-üzenetét, amiben megszólította a „szuperanyukat", akiknek nem tetszik az ő étteremkoncepciója, és ezért „szarvihart” (shitstorm) kavartak, ellenségeseskedve a személyes beszélgetés helyett.

A tulaj szerint pszichológiai terror (mobbing) zajlik ellene, és azt kívánja, hogy a támadói „bizonyára egészen csodálatos” gyerekei ne éljenek át ilyet. 

Kifejti: ő maga is anya és nagy családból származik, így pontosan ismeri a témát, és nehezen lehetne őt gyerekellenességgel vádolni. „A Moki's Goodies nem adományokból finanszírozott, demokratikus anya-gyermek projekt, hanem egy étterem, aminek én találtam ki a koncepcióját és én invesztáltam bele a saját pénzemet. Mert a saját döntéseimet szeretném megvalósítani anélkül, hogy azokat igazolnom kellene.”

A tulajdonos arról is ír a vitában, hogy itt nem „szociális romantikáról” van szó, hanem számokról, és „anyuka-kávézóként” nem működött a hely.

Végül azt javasolja a vitázóknak: „Belélegezni. Kilélegezni. Lejönni”.

Ertl bejegyzése alatt persze tovább folytatódik a vita, egy felhasználó szerint a tulajdonos emberek egy csoportját, a gyerekeket kizárja az étterméből. 

Németországban nem ez az első ilyen botrány: Berlinben már évekkel ezelőtt „gyerekmentes zónát” vezetett be egy kávézó, és Rügen szigetén is van egy Omas Küche (Nagyi konyhája) nevű hely, amely 17 órától csak felnőtteket kíván fogadni.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. március 19. 10:47
Na, azért pár migránsgyerek csak bemehet ugye?
teljesenertelmetlen
2019. március 18. 15:37
A diszkrimináció tilalma nem csak a faji, nemi és egyéb deviánsokra vonatkozik, hanem az életkorra is!
Akitlosz
2019. március 18. 15:37
Igaza van a tulajdonosnak. A kávézó az övé, magánterület, így azt enged be akit akar és azt nem enged be, akit nem akar, ha erről a bejáratnál megfelelő tájékoztatót helyez el. A vállalkozás szabadságába az ügyfelek megválogatásának a joga is hozzátartozik.
teljesenertelmetlen
2019. március 18. 15:36
Tehát akkor ha én találok ki egy éttermet, és én invesztálok bele, akkor kitilthatom a buzikat, zsidókat, cigányokat, niggereket és liberálisokat? Mert a saját döntéseimet szeretném megvalósítani anélkül, hogy azokat igazolnom kellene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik