Kutyák jöhetnek, gyerekek nem: kitört a kávézóbotrány Hamburgban

2019. március 18. 10:03

Egy hamburgi kávézó nem engedi be a kisgyerekeket – a kutyákat a teraszig azért igen. Sokan felháborodtak a döntésen, de a kávézó tulajdonosa harcosan megvédi a saját álláspontját és üzleti koncepcióját.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung beszámol arról: a Moki's Goodies nevű hamburgi kávézó házirendje szerint „a kutyák a teraszig bejöhetnek, a hat év alatti gyerekek egyáltalán nem".

A házirendből botrány lett: az Instragramon sok felhasználó felháborodott a gyerekeket kizáró házirenden.

A kávézó tulajdonosa, Monika Ertl viszont visszatámadott. „Most őszintén, elég ebből” – kezdi Instagram-üzenetét, amiben megszólította a „szuperanyukat", akiknek nem tetszik az ő étteremkoncepciója, és ezért „szarvihart” (shitstorm) kavartak, ellenségeseskedve a személyes beszélgetés helyett.

A tulaj szerint pszichológiai terror (mobbing) zajlik ellene, és azt kívánja, hogy a támadói „bizonyára egészen csodálatos” gyerekei ne éljenek át ilyet. 

Kifejti: ő maga is anya és nagy családból származik, így pontosan ismeri a témát, és nehezen lehetne őt gyerekellenességgel vádolni. „A Moki's Goodies nem adományokból finanszírozott, demokratikus anya-gyermek projekt, hanem egy étterem, aminek én találtam ki a koncepcióját és én invesztáltam bele a saját pénzemet. Mert a saját döntéseimet szeretném megvalósítani anélkül, hogy azokat igazolnom kellene.”

A tulajdonos arról is ír a vitában, hogy itt nem „szociális romantikáról” van szó, hanem számokról, és „anyuka-kávézóként” nem működött a hely.

Végül azt javasolja a vitázóknak: „Belélegezni. Kilélegezni. Lejönni”.

Ertl bejegyzése alatt persze tovább folytatódik a vita, egy felhasználó szerint a tulajdonos emberek egy csoportját, a gyerekeket kizárja az étterméből. 

Németországban nem ez az első ilyen botrány: Berlinben már évekkel ezelőtt „gyerekmentes zónát” vezetett be egy kávézó, és Rügen szigetén is van egy Omas Küche (Nagyi konyhája) nevű hely, amely 17 órától csak felnőtteket kíván fogadni.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/145007

Ajánljuk még a témában