Egyértelmű hasonlóságokat találtak a Boeing 737-esek balesetei között

2019. március 18. 21:50

A francia repülésbiztonsági hatóságok szerint egyértelmű hasonlóságok vannak az etiópiai légitársaság és az indonéz Lion Air balesetei között.

2019. március 18. 21:50

A légiközlekedési baleseteket vizsgáló francia ügynökség (BEA) szerint egyértelmű hasonlóságok vannak az Ethiopian Airlines márciusi és az indonéz Lion Air tavaly októberi balesete között - közölte a francia ügynökség hétfőn. Mindkét légitársaságnak egy Boeing 737 MAX 8 típusú repülőgépe zuhant le. 

A francia repülésbiztonsági hatóság hétfői közlése szerint az etióp légitársaság szerencsétlenül járt gépének feketedobozából származó adatok utalnak a két eset közötti kapcsolatra. Az adatokat további vizsgálatokra is felhasználják.
Az etiópiai hatóságok kérték a francia repülésbiztonsági illetékesek segítséget az Ethiopian Airlines feketedobozai tartalmának  elemzéséhez, mert Etiópiában nincs megfelelő eszköz erre. 

A francia repülésbiztonsági hatóság közölte, hogy a fedélzeti adatrögzítő adatainak ellenőrzése során a vizsgálatot végző szakértők egyértelmű hasonlóságokat találtak az Ethiopian Airlines és a Lion Air járatainak balesetei között. 

A BEA hozzátette, hogy sikerült letölteni az etióp gép feketedobozaiból származó adatokat, ezeket továbbítják az etiópiai hatóságok felé. A BEA közölte, hogy 30 napon belül kiadnak egy előzetes jelentést az ügyben. 

Az Ethiopian Airlines Boeing 737 MAX 8 típusú gépe március 10-én indult el Addisz-Abebából Nairobiba, azonban felszállás után hat perccel a földnek csapódott, és több darabra esett szét. Az utasok és a személyzet tagjai - összesen 157 ember - életüket vesztették. 

A Lion Air indonéz légitársaság Jakartából Pangkal Pinang városba tartó Boeing 737 MAX 8 típusú gépe 2018. október 29-én zuhant a Jávai-tengerbe. A fedélzeten tartózkodó 189 ember életét vesztette.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. március 19. 15:34
Ha én légitársaság lennék, akkor nem Boeing típusú gépeket üzemeltetnék. Hanem másmilyeneket.
12345
2019. március 19. 11:38
Szerintem itt a pilota is hibázott. Nem hinném, hogy csak a gép hibája. Le merném fogadni, hogy az lesz a vége, hogy a gépek szoftverét módosítják, a tananyagot is módosítják és a pilótákat képzésre küldik. Legtöbb repülőgép baleset több hibából együttesen alakul ki..
fogas paduc
2019. március 19. 08:57
Nem igazából értem, hogy mi a francnak van szükség naponta - hány százezer ? repülő járatra - az internet világában. Jó, tudom, eléggé laza asszociáció ez ehhez a témához, de a légi forgalom ilyen arányú növekedése meg fogja hatványozni az ilyen baleseteket. Aztán, mi lesz akkor , ha a repülőgépek programjaiba a titkosszolgálatok, vagy a terroristák " öngyilkos" vírusokat aplikálnak?
Bell & Sebastian
2019. március 19. 00:06
Állítólag egyetlen (spanyol) gépsoron töltik az összes savanyú uborkát, amit Európában eszünk, mint ahogy a háztartási gépeket is csak a címkéjük különbözteti meg, belül egy kutyaszar mind és ugyanott készülnek. Ha a nyugati világban csak kettő alakulat képes utasszállítót gyártani, mert a többit kinyírták, és adni kell legalább a szabad verseny látszatára, akkor nekem senki ne mondja, hogy nem osztják le előre a lapokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik