Brenton Tarrant

Magyarországon járt nemrég az új-zélandi terrorista

2019. március 16. 7:54
Brenton Tarrant ősszel járta be a Balkánt, Magyarországon is megfordult. Az ausztrál férfi pénteken mészárolt le 49 muszlimot két új-zélandi mecsetben.

Az MTI arról ír: vizsgálatot indított a bolgár vádhatóság az új-zélandi Christchurch két mecsete elleni negyvenkilenc halálos áldozatot követelő terrorcselekmények elkövetője ellen a férfi esetleges bulgáriai kapcsolatai miatt – közölte Szotir Cacarov bolgár főügyész pénteken este, miután kormánytagokkal és a bolgár hírszerzési hatóságok képviselőivel tanácskozott. A tettes, Brenton Tarrant nemrég több országot is felkeresett a Balkánon, és hazánkban is járt. 

Az eddigi adatok szerint a huszonnyolc éves ausztrál férfi Bulgáriában, Romániában és Magyarországon is megfordult, a merénylethez használt fegyverein pedig a törökök ellen küzdő történelmi személyiségek nevei és muszlim vereségeket jelző történelmi dátumok is fel voltak tüntetve. Szotir Cacarov bolgár főügyész szerint a férfi 2018 november 9. és 15. között turistaként tartózkodott Bulgáriában, ahol történelmi jelentőségű helyeket látogatott meg, utána november 15-én repülőgépen Bukarestbe utazott tovább, ahol autót bérelt, majd Magyarországra látogatott.  Mint Cacarov mondta, a vizsgálat célja, hogy megállapítsák, az a verzió, miszerint történelmi helyeket akart meglátogatni és a balkáni országok történetéről akart tanulni, helytálló-e vagy esetleg más indítékai voltak.

Cacarov szerint 2016. december 28. és 30. között a merénylő balkáni országokban is megfordult, így a többi között Szerbiában, Horvátországban, Montenegróban és Bosznia-Hercegovinában is járt. A főügyész hangsúlyozta: a bolgár hatóságok most azon dolgoznak, hogy kiderítsék, a merénylő rendelkezett-e Bulgáriában kapcsolatokkal.

Az ausztrál férfi a pénteki támadás során használt fegyverekn cirill írással olyan történelmi szerb vezetők neve is szerepel, akik az ötszáz éves ottomán uralom ellen harcoltak a Balkánon. Az egyik fegyveren a törökök ellen harcoló Hunyadi János, az egyik táron a 15. században élt Horogszegi Szilágyi Mihály, Magyarország egykori kormányzója, Hunyadi Mátyás nagybátyja, erdélyi vajda neve is fel volt tüntetve.

(MTI)

Összesen 167 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a hapsi becsavarodott a középkori török ellenes harcokba, ez látszik abból, hogy Bulgárián keresztül ( ott nagyon sok kisebb lázadás volt), Romániát ( ott is voltak felkelések, Moldva, Havasalföld) Szerbiát ( Rigómező, Várna) és Magyarországot ( számtalan kisebb nagyobb ütközet) is meglátogatta és ezért az egészért bosszút akart állni, ami nyilvánvalóan lehetetlen. A kora-középkor is érdekelte, a keresztes hadjáratok harcai is ( Akko etc.), az is végig keresztény-muszlim ellentét volt.

Az angol wiki már kicsivel több, mint 1% muszlimról ír Új-Zélandon.

Úgy hallottam, hogy az elkövető Új-Zélandon is jár. Nem lehet valami jó hely.

A fickó feje kísértetiesen emlékezet Breivikre.

"„közönséges, fehér embernek” nevezi magát, aki egy munkásosztályba, alacsony jövedelmű, skót, ír és angol tisztességes családba született"
https://www.telegraph.co.uk/news/2019/03/15/brenton-tarrant-ordinary-white-man-turned-mass-murderer/

Tette elfogadhatatlan, mint ahogy az is ami ide vezetett. Így benne van az ENSZ, az EU és Merkel munkássága is.

"Azt telepítünk be Európába vagy Magyarországra, akit akarunk."

Ez világos. Ehhez, le kell járatni a muzulmánok ellen valaha harcolókat.
A közvélemény szemében részvétet kell kelteni a muszlimok iránt, ehhez a legcélravezetőbb módszer, ha áldozatként mutatjátok őket ország-világnak.
A Soros-pénzek sok furcsa dolgot finanszíroztak már.
Ha pl. az új-zélandi, ausztrál közvéleményt a muszlim bevándorlás ügyének elfogadásába, támogatásába akarja Soros bevonni, mi az első lépés?
???
Nyilván részvétet kelteni irántuk.

A titkosszolgálatok - legalább 2-3 bizonyosan - nagyítóval keresik-kutatják a preparálható, programozható, beindítható embertípust, és tartanak belőlük annyit, amennyi számukra szükséges.
Aztán, a megfelelő pillanatban, helyen, környezetben megtörténik az aktivizálás...
Vannak üzemi balesetek, idő előtti kiszivárgások...
Így pl. a WTC épületeiben dolgozó 30 ezer emberből 9/11--én mindössze 2-3 ezren mentek be dolgozni, takarítók és a személyzet.
Sőt, a Larry nevű bennfentesetek szűk két hónappal a tornyok leomlása előtt "Évszázad biztosítását" kötötte a katasztrófára...
Csodálkozik mindenki, Orbán visszafogott márc. 15-i beszédén.
Nos, ennyit már bizonyosan elértetek az új-zélandi merénylettel.
Ugyanis semmi nem történik, csak úgy, magától.
Ez az ember, a gyilkos: okozat.
És az ok: ti vagytok.

Na mesélj már, mi köze van Hunyadinak és Szilágyi Mihálynak ehhez az aljas féreg tömeggyilkoshoz???
Ők török katonák (!!!!!) ellen harcoltak és nem ártatlan és fegyvertelen embereket mészároltak halomra!!!!

Amúgy az is jellemző erre a féregre és a társaira, hogy egy másik mecsetnél, ahol egy muszlim ember visszalőtt, már nagyon gyorsan eltűntek, mert annyira azért ugye nem voltak bátrak, hogy tűzharcba keveredjenek, ahol meg is sérülhetnek.

Gondolom, Magyarországon azt tanulmányozta, hogy mi történik, ha nem kerüli el egy ország az oszmán holokausztot, amikor 4,5 millió magyarból 1,5 marad csak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés