Részvétét nyilvánította Új-Zéland főkormányzójának Áder János

2019. március 15. 10:46

Táviratban fejezte ki részvétét Áder János köztársasági elnök pénteken Patsy Reddy új-zélandi főkormányzónak a terrortámadás miatt.

Táviratban fejezte ki részvétét Áder János köztársasági elnök pénteken Patsy Reddy új-zélandi főkormányzónak a terrortámadás miatt, amelynek negyven áldozata van. A Köztársasági Elnöki Hivatal által az MTI-hez eljuttatott részvéttáviratban Áder János azt írta: mély megrendüléssel értesült a Christchurchben elkövetett kegyetlen merényletekről, amelyek számos ártatlan ember életét követelték.

Magyarország népe nevében és a magam részéről is ezúton szeretnék őszinte részvétet nyilvánítani az áldozatok családtagjainak és barátainak, Új-Zéland valamennyi polgárának – írta az államfő, aki hozzátette: e nehéz órákban mindnyájan együtt érzünk azokkal, akik az értelmetlen terrortámadásban elveszített szeretteiket gyászolják.  Lélekben ott vagyunk velük, és osztozunk fájdalmukban, a merénylet sérültjeinek pedig mielőbbi és teljes felgyógyulást kívánunk – olvasható Áder János részvéttáviratában.  

Az új-zélandi Christchurchben két mecsetnél negyven ember veszítette életét fegyveres merényletben pénteken. Harminc áldozatot a Maszdzsid al-Núr mecsetnél, tizet pedig a peremkerületi Linwood mecsetben öltek meg, húsz ember súlyosan megsebesült. A támadás miatt eddig négy embert vettek őrizetbe a hatóságok, egyikük egy szélsőséges ausztrál férfi, aki élő adásban közvetítette a merényleteket. 

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/144905

Ajánljuk még a témában