Hajnalban légicsapást mért Izrael a Gázai övezetben a Tel-Avivra kilőtt rakétákra válaszul

2019. március 15. 10:42

Bár a terrorszervezet tagadta, az izraeli hadsereg szerint a Hamász hajtotta végre a csütörtök esti Tel-Aviv elleni rakétatámadást.

Hajnalban légicsapást mért Izrael a Gázai övezetben a Tel-Avivra kilőtt rakétákra válaszul – írja a Neokohn.  Bár az övezetet irányító terrorszervezet tagadta, az izraeli hadsereg szerint a Hamász hajtotta végre a csütörtök esti Tel-Aviv elleni rakétatámadást.

A célpontok között szerepelt a terrorszervezet rimali főhadiszállása, ahonnan a Hamász a júdea és szamáriai ügynökeit koordinálta terrortámadások végrehajtásához izraeli katonák és civilek ellen, terrorista infrastruktúrák létesítéséhez és pénz mozgatáshoz. A terrorszervezet drón központjaként szolgáló kiképző létesítmény, egy rakétagyártásra használt földalatti létesítmény, számos katonai bázis – beleértve egy szintén fegyvergyártásra használt Hamász haditengerészeti poszt -, hadállás és földalatti infrastruktúra is megsemmisítésre került.

Sérülésről nem érkezett jelentés – írja a portál.

A bombázás közben és után négyszer is megszólaltak a szirénák az övezettel határos izraeli közösségekben. A hadsereg nyilatkozata szerint az első sorozatot egy sikertelen gázai rakétaindítás aktiválta, a lövedék nem jutott át a határkerítésen. A másodiknál két rakétakilövést azonosított a hadsereg Izrael felé, az egyik lövedéket szétlőtte a Vaskupola. A harmadik riadónál szintén két lövedék érkezett, mindkettőt szétlőtte a Vaskupola. A negyedik alkalommal négy rakéta érkezett, hármat szétlőtt a Vaskupola.

(Neokohn)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/144904

Ajánljuk még a témában