Megvéd-e minket Orbán Viktor a saját miniszterétől?

2019. március 14. 11:56

Seres László
Neokohn

Rések tátonganak azon a bizonyos védőpajzson.

„Ugyancsak emékszünk rá, hiszen most volt, a napokban, hogy Kásler miniszter a tömeggyilkos Héjjas Ivánt tisztára mosni próbáló Domonkos Lászlót kérte föl, hogy írja meg a magyar irodalom 1956 utáni történetét, hiszen ki más lenne képes megbírkózni ezzel a kihívással.

A NER antiszemitizmussal szembeni zéró toleranciájának meghirdetése óta azonban ez az első eset, hogy feketén-fehéren elolvasható, kinek a megbízásából tüntette ki Kásler miniszter az érintetteket. Ezért nincs is sok értelme Kásler professzor lemondását követelni.

A bimbózó, szoros és megbonthatatlan magyar-izraeli barátság természetesen túl fogja élni ezt a gikszert is, ahogy Szakály prof. válogatott nyilatkozatait vagy az erősen határesetnek számító sorosozást is, de a kár megtörtént: a kettős beszéd és mérce vádját most már elég nehezen háríthatja a kormány.

Hiába dicséretes a zsidó állammal ápolt kitűnő viszony, hiába a jó szándék a hazai zsidóság »megvédése« mögött, ha egyszer ekkora rések tátonganak azon a bizonyos védőpajzson.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/144859

Ajánljuk még a témában