Megrepeszti a jóléti társadalmak alapjait az illegális bevándorlás

2019. március 14. 09:13

Rétvári Bence
Magyar Nemzet

Mi mindig azt mondtuk, hogy különbséget kell tenni az üldözöttek és az illegális bevándorlók között.

És mi a helyzet a Venezuelából érkezettekkel, akiket most fogadott be a magyar kormány, vagy a koptokkal és az itt dolgozó vendégmunkásokkal? Sokan úgy vélik, hogy ők is csak migránsok.

Minden magyar, legyen a világ bármely pontján, ha bajba kerül, számíthat az anyaországra. Azok migránsozzák le a magyar felmenőkkel rendelkező venezuelaiakat, akik korábban évtizedeken át lerománozták az erdélyi magyarokat. A kormány álláspontja a migráció kérdését illetően a kezdetektől fogva egyértelmű. Mi mindig azt mondtuk, hogy különbséget kell tenni az üldözöttek és az illegális bevándorlók között. Aki valóban segítségre szorul, annak Magyarország minden tőle telhető támogatást megad, de mindenekelőtt helyben szeretnénk segíteni, a helyben maradás feltételeinek megteremtéséhez szeretnénk hozzájárulni. Ezért indítottuk el a Hungary Helps programot is. Természetesen kiemelt figyelmet fordítunk a keresztényekre, mivel közösek a gyökereink, és a világ legüldözöttebb vallásának követői; a magyarokra pedig azért, mert magyarok.

Rengeteg szó esik arról, hogy be kell-e fogadnunk az európaitól eltérő kulturális közegből érkező tömegeket vagy nem. Ugyanakkor alig hallani azokról a milliókról, akik már itt vannak. Hogy áll az ő integrációjuk?

Vannak olyan vezető német politikusok, akik komolyan azzal számolnak, hogy Németországnak 2030-ra muszlim kancellárja lehet, ami elég ijesztő gondolat. Nem mellesleg arról árulkodik, hogy az integráció kapcsán őszintén valójában csak a kudarcokról és a veszélyekről lehet beszélni. Ezeket viszont a bevándorláspártiak jobban szeretnék elhallgatni. De nem lehet következmények nélkül a szőnyeg alá söpörni azokat a problémákat, amelyeket a tömeges bevándorlás az egészségügyi, a szociális és az oktatási területen okoz. A migráció a jóléti társadalmak alapjait repeszti meg.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/144839

Ajánljuk még a témában