DK

DK: Orbán hozza nyilvánosságra a néppárti politikusoknak írt levelét!

2019. március 14. 13:50

Gréczy Zsolt szerint a magyar miniszterelnök „térdre rogyott” és most könyörög az Európai Néppárt általa hasznos idiótáknak nevezett tagpártjaihoz.

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy hozza nyilvánosságra azt a levelet, amelyet azoknak a néppárti vezetőknek írt, akik kezdeményezték a Fidesz kizárását az Európai Néppártból (EPP). A Reuters hírügynökség csütörtökön számolt be a levélről, illetve arról, hogy írásában a Fidesz elnöke bocsánatot kér „a támadó nyelvezetért”, de fenntartja politikai álláspontját.

A DK frakciószóvivője erre reagálva csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormányfőnek jó oka volt a levélírásra, mert az EPP-nek március 20-án kötelező szavaznia a Fideszről. Orbán Viktor pontosan tudja, hogy számára a szavazás életveszélyes, mert a Fidesz néppárti tagságának felfüggesztéséhez vagy a pártcsaládból való kizárásához is vezethet – hangsúlyozta Gréczy Zsolt.

A miniszterelnök „térdre rogyott" és most könyörög az Európai Néppárt általa hasznos idiótáknak nevezett tagpártjaihoz, hogy vonják vissza a kezdeményezést – tette hozzá.

Orbán Viktorról ismét világosan kiderült, hogy nem Európa erős embere, hanem „politikai celeb", akinek azért is „térden kell csúsznia", hogy pártját ne zárják ki az Európai Néppártból – fogalmazott az ellenzéki politikus.”

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/144866

Ajánljuk még a témában