Mint a kóla

2019. március 13. 12:58

Váncsa István
ÉS
Liberális pártok ma már gyakorlatilag nincsenek is, emilyen-amolyan demokraták még akadnak, de a jövőjük bizonytalan.

„Választóikat a populisták hülyének nézik. Eltérően a demokratáktól, akik normálisnak tekintik őket, és szöges ellentétben a liberálisokkal, akik szerint a választópolgár intelligens, sokoldalúan tájékozott, politikai kérdések iránt érdeklődő egyén. Nyilván nem evvel függ össze, mégis szembetűnő, hogy liberális pártok ma már gyakorlatilag nincsenek is, emilyen-amolyan demokraták még akadnak, de a jövőjük bizonytalan, a populisták viszont, mint pezsgőben a buborék, mennek fölfelé. Az európai szavazók több mint egynegyede valamilyen autoritárius populista pártra voksolt legutóbb, az ilyen pártok bázisa az elmúlt négy esztendő folyamán a harmadával bővült, a populizmus eszméivel rokonszenvezők tábora pedig ennél is jóval nagyobb mértékben sokasodik. Mindez alighanem elégséges ok arra, hogy az emberi értelmet és a világ jövőjét illető optimizmusunkból valamicskét visszavegyünk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hülyének lenned alkotmányos jogod. Vén hülye köcsög.

Javaslom, hogy az Orbán kormány építsen egy siratófalat, ahol a balliberális demokraták összegyűlhetnének temetni a demokráciát, akár minden hétvégén. A XIII. kerület erre megfelelő terep lenne.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. március 13. 16:31

A tisztelt szerző a saját logikája szerint nyilván populista, mert ebben az írásában is hülyének nézi a választókat. Csak azért, mert nem az ő elvbarátaira szavaznak.

Tessék inkább továbbra is szakácskönyveket írni, az jobban megy, mint ez a se füle, se farka politikai elemzés.

Felbofogtuk őket, mint a kólát.

"Javaslom, hogy az Orbán kormány építsen egy siratófalat, ahol a balliberális demokraták összegyűlhetnének temetni a demokráciát"

Tamagucsi-figurákra írják rá a demokrácia, Szabadság, Gender, Legális Migráns estébé elnevezést és zokogva temessék a fal tövébe...

Mészáros minden dolgozójának fél disznót ajándékozott, csak úgy, +-ban!, Mészáros módra...

"Választóikat a populisták hülyének nézik. Eltérően a demokratáktól, akik normálisnak tekintik őket, és szöges ellentétben a liberálisokkal, akik szerint a választópolgár intelligens, sokoldalúan tájékozott, politikai kérdések iránt érdeklődő egyén."

Annyira átlátszó, amikor a neki tetsző tevékenységért simogatást ad, a nemtetszőért pedig orra csap egy összetekert újságpapírral, de Váncsa (és a hozzá hasonló ballibek) bánatára a szavazókat nem lehet kutyaként idomítani.

"Az európai szavazók több mint egynegyede valamilyen autoritárius populista pártra voksolt legutóbb"

Mondjuk ha megnézzük, hogy a baloldali kormányok mennyire elnézőek a "rosszul szavazókkal" szemben, és hogy van ez a jobboldaliaknál, szerintem a baloldaliak az autoriterek, náluk lehetetlenítik el az ellentmondókat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés