Változékony fősodor

2019. március 13. 10:59

Ungváry Zsolt
Demokrata

Miniszterelnökünk az európai politika egyik legtöbbet emlegetett, hivatkozott, megkerülhetetlennek tűnő figurája.

„Dacára annak, hogy a DK-s Molnár Csaba már tavaly megmondta, hogy »Orbán jelentéktelen figura, az európai C ligában focizik«, azért egyre gyakrabban szembesülünk vele, hogy miniszterelnökünk az európai politika egyik legtöbbet emlegetett, hivatkozott, megkerülhetetlennek tűnő figurája.

Rengeteg támadást kap (nem akárkiktől: az Európai Bizottság elnökétől az EPP csúcsjelöltjéig sok „C ligás” foglalkozik vele), amiért a fősodortól radikálisan eltérő politikát folytat, és a jövőt gyökeresen másképpen képzeli, mint a jelenlegi mainstream. A hazai ellenzék kéjjel idézi ezeket a nyugati véleményeket, úgy igyekezvén bemutatni, hogy Orbán »Európa-ellenes«, »szélsőséges«, »komolytalan«, »szégyellnivaló«, stb.

Számunkra nem ismeretlenek az ilyen szituációk, átéltünk egy hasonló történelmi pillanatot, amikor az aktuális »mainstreammel« (kommunizmus, egypártrendszer, Varsói Szerződés, KGST, Szovjetunió, munkásőrség, Népszabadság, Ipper Pál) szembefordulók ellenségnek, szélsőségesnek, bűnözőnek számítottak. Két világ határán voltunk. És amikor az új győzött (kapitalizmus, demokrácia, magyarság, szuverenitás, Európa), hirtelen az addigi mainstream vált retrográddá, szélsőségessé, szégyellni valóvá, zsákutcává.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/144782

Ajánljuk még a témában