Gyöngyösi-Balczó-Jakab trióval kezdi meg az EP-kampányt a Jobbik

2019. március 13. 14:27

A frakcióvezető lett a listavezető, aki szerint mindennél nagyobb a május végi választás tétje.

Gyöngyösi Márton elnökhelyettes, parlamenti frakcióvezető áll a Jobbik európai parlamenti jelöltlistájának élén, a második hely a jelenleg is Brüsszelben képviselősködő Balczó Zoltáné – jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a párt szóvivője.

A lista harmadik helye Jakab Péter szóvivőé, akit Bana Tibor és Z. Kárpát Dániel alelnök követ. Gyöngyösi Márton a sajtótájékoztatón arról beszélt: mindennél nagyobb a május végi választás tétje, hiszen a kérdés az, megengedjük-e, hogy Orbán Viktor és a Fidesz kivezesse Magyarországot az Európai unióból, és egy bérrabszolgaságon alapuló diktatórikus rendszert építsen ki”.

A Fidesz a listára reagálva közleményt adott ki: ebben azt írják, ez „egy antiszemita párt antiszemita listája”. Majd úgy folytatják: „A Jobbik európai parlamenti listavezetői mind zsidózó, antiszemita és náci megnyilvánulásokat tevő politikusok.”

Szerintük „a bevándorláspárti európai és magyar baloldal” ezekkel „az antiszemitákkal borult össze”, akik a nagyobbik kormánypárt szerint „a hatalomért” mindannyian „mindenre képesek”.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/144801

Ajánljuk még a témában