Az elvtelen Weber

2019. március 13. 07:53

Cseh Katalin
Facebook

Európában is változásra, vérfrissítésre, megújulásra van szükség.

„Őszintén szólva nem igazán akartam Manfred Weber budapesti látogatásával foglalkozni. Manfred Weber ugyanis egy végtelenül elvtelen ember. Manfred Weber az Európai Néppárt vezető politikusaként lassan kilencedik éve asszisztál ahhoz, hogy Orbán Viktor európai közpénzekből hűbéri hálózatot épít maga közé, és szó nélkül tűrte azt, amikor Magyarországon leépült a jogállam és beszántották a sajtószabadságot.

Manfred Webert csak akkor kezdte el egy kicsit zavarni a Fidesz, amikor csúcsjelöltté választása előtt szavazatokat remélt az Orbántól való elhatárolódástól, meg most, amikor a sok ocsmányság mellé kivételesen az egyik néppárti főnök, Jean-Claude Juncker is felkerült a plakátra. Ha Manfred Webert az elvei vezetnék, akkor már réges rég meg tudott volna szabadulni a Fidesztől. Ha Manfred Webert az elvei vezetnék, akkor nem most ment volna jófejkedni az elüldözött CEU magyarországi utóvédjére, hanem tavaly novemberben adott volna ultimátumot Orbánnak! Ha Manfred Webert az elvei vezetnék, akkor észrevette volna, hogy Orbán már rég átlépte azt a bizonyos vörös vonalat!

Amíg Manfred Weberhez hasonló ügyes, elvtelen hatalomtechnikusok vezetik a nagy európai pártcsaládokat, addig ne is álmodjunk arról, hogy az európai alapértékek többet jelentsenek üres szlogeneknél. Amíg pár mandátum az európai parlamentben fontosabb, mint a jogállamiság, a demokrácia és a szabadságjogok védelmezése, addig ne csodálkozzon senki azon, hogy az elveit vesztett Európai Uniót könnyedén verik szét belülről a populisták!

Európában is változásra, vérfrissítésre, megújulásra van szükség. Én azért fogok dolgozni, hogy Európa végre újra kiálljon az alapértékei mellett, hogy az elvek többet érjenek, mint a hatalmi játékok! Manfred Webernek pedig van pár üzenetünk, a Momentum Mozgalom aktivistái fel is fújták ezeket a letakart gyűlöletplakátokra.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/144766

Ajánljuk még a témában