Mentőn vittek iskolába egy kislányt

2019. március 12. 12:54

Rosszul lett egy budapesti édesanya a reggeli órákban, ezért gyerekét a mentőszolgálat munkatársai vitték be az iskolába.

Az Országos Mentőszolgálat az alábbi történetet tette közzé közösségi felületén (amit változtatás nélkül közlünk): „Egyedülálló édesanya lett ma rosszul fővárosi lakásában. A középkorú nő gyengének érezte magát, miközben kislányát indította volna iskolába a reggeli órákban. A pillanatok alatt kiérkező mentők a helyszíni vizsgálatok alapján további kórházi ellátást tartottak szükségesnek, ám az odaadó anyuka ezt elutasította. Mint mondta, nem tudja megoldani gyermeke felügyeletét. Bajtársaink nem hagyták ennyiben a dolgot.

A mentésirányítás segítségével felhívták a Dél-Alföldön élő nagymamát, aki vonattal fel tud utazni Budapestre és el tud menni kisunokájáért az iskolába. Miután az iskola útba esett a kórház felé, bajtársaink a vezetőség külön engedélyével, a hordágyon fekvő anyukával együtt magukkal vitték a 7 év körüli kislányt is. Az iskolához érve gépkocsivezető bajtársunk megnyugtatva kisérte fel a kistanulót a terembe és a pedagógus gondjaira bízta. Az édesanyát ezek után stabil állapotban szállították kórházba a mentők, ahol pár órával később megoperálták.”

Aki a mentősöknek szeretne gratulálni, itt megteheti.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/144722

Ajánljuk még a témában