Egyre több ország tiltja ki légteréből a Boeing MAX-okat

2019. március 12. 11:46

Sok légitársaság úgy döntött, jelenleg nem repülteti a típust.

A hétvégi vasárnapi etiópiai légi szerencsétlenség után Ausztrália is úgy döntött, hogy engedi be légterébe azokat a járatokat, amelyek Boeing MAX típussal végzik az utasok szállítását – közölte a Civil Aviation Safety Authority-re, az ausztrál légi közlekedés biztonságáért felelős szervezetre hivatkozva az ABC.au ausztrál hírportál.

Ismertetik, ez már csak a Fidzsi-szigeteki légitársaságot érintette, ugyanis a szingapúri Silk Airways már korábban bejelentette, minden MAX típusú repülőgépét a földön tartja addig, amíg ki nem derül, mi volt a vasárnapi, 157 ember halálát eredményező szerencsétlenség oka.

A Daily Mail oldalán megjelent összeállítás szerint Kína, Etiópia, Dél-Afrika, valamint Mexikó után a kontinensnyi ország az legújabb, ahonnan vagy kitiltják, vagy a földre kényszerítik a szóban forgó géptípust. Természetesen vannak légitársaságok, mint a TUI charterjáratokat üzemeltető cég, vagy a Virgin Airways, amelyek tovább repülik a géptípust, vagy nem áll szándékukban elállni a korábban aláírt megrendeléstől.

Maga a repülőgépgyártó egyébként bejelentette, hogy szoftverfrissítést hajt végre a repülőgépeken. Ezt azután jelentették be, hogy az amerikai szövetségi légihatóság közölte, szerinte mélyreható változásokat kell eszközölnie a típuson.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/144710

Ajánljuk még a témában