Wonder Woman is szembeszállt Netanjahuval

2019. március 11. 21:30

Izrael új nemzetállami törvénye miatt szállt vitába a színésznő a miniszterelnökkel.

Atyai helyreigazítást kapott Rotem Szela modell, színésznő, tévés műsorvezető Benjamin Netanjahu miniszterelnöktől. Vitájukat a közösségi média nyilvánossága előtt mindenki szeme láttára folytatták – írja a Neokohn.

Szela ugyanis bejegyzésében kritizálta a kormányzó Likud szerinte arabellenes retorikáját, miután Miri Regev, a Likud kulturális minisztere, az ellenzéki kihívó Benny Ganc által esetlegesen létrejövő arabpárti koalíció belpolitikai veszélyeire hívta fel a figyelmet.

„Mi a probléma az arabokkal? Arab állampolgárok is élnek ebben az országban. Mikor fogja valaki belátni végre, hogy Izrael minden állampolgárának az országa, hogy mindannyian egyenlőnek teremttettünk: az arabok, a drúzok, a melegek és a baloldaliak is emberek” – írja Instagram-bejegyzésében a modell.

Bejegyzésére Benjamin Netanjahu saját Instagram-oldalán válaszolt szinte azonnal.

Kedves Rotem, egy fontos korrekció: Izrael nem minden állampolgárnak az országa. A megszavazott nemzetállami törvényünk szerint Izrael a zsidó nép nemzetállama, nem másé. Mint írod, nincs problémánk az arab állampolgárokkal. Egyenlőek a jogaik, a Likud-kormány többet tett értük, mint bármely korábbi kormány.” – írta posztjában a miniszterelnök. Majd hozzátette, hogy ha kihívói, Ganc és a Kék-fehér párt koalícióra szorul az arab pártokkal, az szerinte aláássa a nemzetbiztonságot. Az Izraelinfo azonban emlékeztet arra, hogy Ganc számos alkalommal közölte: nem fog arab pártokkal kormányt alakítani, és az arab pártok is többször bejelentették, hogy nem lépnek koalícióra Ganc-cal.

Az Instagramon szállt be a vitába barátnője oldalán a Wonder Women szerepében világsztárra váló Gal Gadot is.

Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat!” – írta Gadot. „Ez nem jobb vagy baloldal, zsidó vagy arab, világi vagy vallásos kérdése. Ez a párbeszéd kérdése. A békéről, az egyenlőségről és a toleranciáról szóló párbeszédé. A felelősségé, hogy jobb jövőt, és reményt adjunk magunknak és gyermekeinknek. Rotem húgom, inspirálóan hatsz mindannyiunkra” – tette hozzá.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/144683

Ajánljuk még a témában