Azonnali kérdések és válaszok

Dömötör Csaba Unicumot javasolt Gyurcsánynak és a Jobbiknak

2019. március 11. 14:40
A DK és a Jobbik nagy politikai pásztorórájának lehetünk szemtanúi – mondta a Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Országgyűlésben. A DK a kormány családpolitikáját, míg a Jobbik a Székely Szabadság Napja miatt kritizálta a kormányt.

A Gyurcsány-párt és a Jobbik a „nagy politikai pásztorórája” előtt olyanokat mondott egymásra, hogy nácik, pokol, halál – idézte sorra Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a korábbi gyurcsányi és jobbikos megszólalásokat, amelyek a másikat kritizálták. Ennek ellenére Gyurcsány és a Jobbik pénteken „a Jégbüfénél randizik egymással”. Így jön létre két elvtelen politikai brigád horrorkoalíciója – fogalmazott az Index szerint a parlamenti államtitkár.

Majd azzal folytatta Dömötör Csaba, hogy kérjék meg Karácsony Gergelyt, hogy hozzon Unicumot, mert szükség lesz rá, hogy ezt az egészet elviseljék. (Ismeretes, Karácsony Gergely öt évvel ezelőtt 2014-ben, az ellenzéki közös listáról, főként arról, hogy Gyurcsány is rákerült, nyilatkozta azt, hogy néhány pohárral meg kellett innia a hungarikumnak számító italkülönlegességből ahhoz, hogy megbarátkozzon a tudattal.)

Arató mellett Burány is ugyanezt a választ kapta

Dömötör felszólalásában a DK-s Arató Gergelyre reagált: mint az Index írja, Arató arról beszélt, hogy háborúban kevesebb gyerek születik, és „úgy tűnik, ez az ország hadban áll, mert évről évre kevesebb gyerek születik”. A kormánypártok a haza ellen vívnak háborút, amelynek vesztesei a gyerekek, a családok – közölte, hozzátéve, Gyurcsány Ferenc DK-elnök ezért hirdette meg hétpontos, családokat támogató programját. 

Dömötör a DK-hoz intézet szavait megismételte a párbeszédes Burány Sándornak is, aki G. Fodor Gábor „Viktorjugendet” emlegető kijelentését ítélte el. „Ha önök annyira érzékenyek a szélsőséges akciókra, miért vonulnak a Jobbikkal?” – kérdezte az államtitkár.

Téma volt a Székely Szabadság Napja

Nem csoda, hogy a határon túli magyarok nem tartják elfogadhatónak a Jobbik politikáját, hiszen az ellenzéki párt éppen olyan pártokkal, olyan politikusokkal fog össze, akik annak idején hevesen kampányoltak a kettős állampolgárság ellen – hívta fel rá a figyelmet Orbán Balázs hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. Az ECHO TV tudósítása szerint a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára arra reagált, hogy Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője felszólalásában élesen kritizálta a kormány nemzetpolitikáját.

Orbán Balázs szerint a Jobbiknak jól láthatóan fáj, hogy külhoni magyarok nem tartják támogathatónak az ellenzéki párt politikáját. A képviselő szerint a Jobbik a napi aktuális kampánylogika alapján, pártpolitikai érdekeket próbál érvényesíteni, amikor kritizálja a magyar kormány határon túli magyarokkal kapcsolatos politikáját. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára egyúttal felszólította a Jobbikot, hogy március 15-én ne ünnepeljen együtt azokkal a pártokkal, amelyek egyáltalán nem támogatják a határon túli magyarokkal történő nemzetegyesítést.

Orbán Balázs felszólalása alatt többször is bekiabálás hallatszott a jobbikos padsorokból, emiatt Jakab Istvánnak, az országgyűlés alelnökének fegyelmeznie is kellett – olvasható az ECHO TV oldalán, ahol videóban is megmutatták az esetet.

(Index/ECHO TV)

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elmagyarázom: ez azt jelenti, hogy hieltelenek a határon túli magyarok szemében, mert fajsúlyos kérdésekben nem álllnak melléjük.

Mint a Fidesz.
A politika már csak ilyen.
Mindenki sütögeti a maga pecsenyéjét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés