Határvédelem

Támogatja a Fidesz a schengeni belügyminiszterek tanácsának létrehozását

2019. március 9. 16:54
A Fidesz támogatja a magyar miniszterelnök javaslatát, hogy a schengeni határvédelemben érdekelt tagállamok hatáskörébe kell telepíteni a migrációs és határvédelmi kérdéseket – jelentette be Kocsis Máté frakcióvezető.

A Fidesz parlamenti képviselőcsoportja támogatja Orbán Viktor miniszterelnök schengeni határvédelemben érintett belügyminiszterek tanácsára vonatkozó javaslatát – mondta a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szombaton Balatonfüreden.

Kocsis Máté szerint a brüsszeli bizottság a migráció és határvédelem kérdésében megbukott, nem tudta, és nem is akarta az elmúlt években kezelni a migrációval beáramló tömegek helyzetét, nem tett semmit a határvédelem kérdésében, és nem segítette a tagállamokat.

Míg az elmúlt években a brüsszeli bizottság egyetlen fillért sem adott határvédelemre, addig a migránsokat névtelen bankkártyákon keresztül pénzelte – mutatott rá.

Ezért a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja támogatja a magyar miniszterelnök javaslatát, hogy a schengeni határvédelemben érdekelt tagállamok hatáskörébe kell telepíteni a migrációs és határvédelmi kérdéseket. El kell venni Brüsszeltől ezt a feladatot és kötelezettséget, hiszen nyilvánvalóan nem teljesítette – mondta. 

Kocsis Máté hozzátette: a schengeni határok védelmében érdekelt tagállamok és azok belügyminiszterei akarják, és képesek is megvédeni Európa határait.

A frakcióvezető elmondta, a javaslat részét képezi, hogy a következő években a brüsszeli bizottság valamennyi határvédelemmel kapcsolatos tagállami kiadás felét finanszírozza.

Kocsis Máté szerint a májusi európai parlamenti választás tétje az, hogy a jövőben tud-e működni olyan Európai Parlament és Európai Bizottság, amely meg tudja és meg akarja védeni Európát a migrációs tömegek bevándorlásától. A javaslattal nem csak a nemzetállamok hatáskörei bővülnek, de biztonságosabb hely is lehet Európa – tette hozzá.

(MTI)

 

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Weber hamarosan Budapestre jön tárgyalni.

https://www.reuters.com/article/us-hungary-eu-weber/leader-of-eu-conservative-bloc-seeks-talks-with-hungarys-orban-over-party-row-idUSKBN1QQ0EA

Összesen 150.000-n vagy még többen zúdultak át az országon. Tűzparancs kiadása őrültség lett volna, több tizezren biztos átjutnak és utólag mindenki rajtunk verte volna el a port. ( Unió, ENSZ, Hágai Bíróság, diplomáciai kapcsolatok megszakítása az arab államok részéról etc.) OV észnél volt, jobb a kerítés. ( Merkel jóvá tett valamit azzal, hogy beengedte őket, mert ha nem teszi, ebben a térségben maradnak, aminek a következményeit fel sem lehet mérni....)

Mi a véleményed a témáról, a javaslatról, már ha elolvastad, vagy felfogtad egyáltalán?

Azt az Európai Ügyészséget, amelynek a vezetője egy, hazájában meg nem engedett módszerek miatt megvádoltak? Persze az eleve kézi vezéreltnek szánt, politikailag motivált ügyészségnek ilyen vezető kell, hiszen, ha nem teljesít, akkor mehet haza és állhat az otthoni bíróság elé.

Akkor, amikor OV elsétál Weberrel a ceu előtt és az ellenzék azt üvölti: gender szakot akarunk :-)))

Hát ez elég érdekes felvetés. Mesélj, melyik ország melyik pártja nyerte meg eddig az európai választásokat?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés