Alapjogokért Központ: Az Európai Bizottságnak kár volt belemenni az üzengetésbe

2019. március 4. 09:28

A Néppárt népszerűsége csökkenőben van, ezért félnek azt mondani, hogy az általuk a bizottság élére került Jean-Claude Juncker EB-elnöknek voltak hibás döntései – mondta Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető kutatója

Az Alapjogokért Központ vezető kutatója szerint az Európai Bizottságnak (EB) kár volt belemenni az üzengetésbe, hiszen az elmúlt években számtalan nyilatkozatuk szólt migrációt elősegítő javaslatokról, illetve programpontokról.

Pócza István emlékeztetett: a magyar kormány hét pontból álló állásfoglalást küld migrációs kérdésekben az EB-nek, válaszul a dokumentumra, amelyben a brüsszeli testület megpróbálta bebizonyítani, hogy az unió nem támogatja a bevándorlást.

A szakértő úgy véli, hogy az Európai Néppártnak célszerű lenne még a választások előtt megvitatni, hogy támogatásuk mellett milyen hibás döntések születtek a bizottságban. Sokkal hitelesebb lenne, ha a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) példáját követve az EB is megnézné, hogy mit hibázott az elmúlt időszakban, és a következő bizottság stratégiáját a következtetések alapján próbálnák felállítani – fűzte hozzá. 

A Néppárt népszerűsége csökkenőben van, ezért félnek azt mondani, hogy az általuk a bizottság élére került Jean-Claude Juncker EB-elnöknek voltak hibás döntései – mondta Pócza István.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/144247

Ajánljuk még a témában