Alapjogokért Központ: Az Európai Bizottságnak kár volt belemenni az üzengetésbe

2019. március 4. 9:28
A Néppárt népszerűsége csökkenőben van, ezért félnek azt mondani, hogy az általuk a bizottság élére került Jean-Claude Juncker EB-elnöknek voltak hibás döntései – mondta Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető kutatója

Az Alapjogokért Központ vezető kutatója szerint az Európai Bizottságnak (EB) kár volt belemenni az üzengetésbe, hiszen az elmúlt években számtalan nyilatkozatuk szólt migrációt elősegítő javaslatokról, illetve programpontokról.

Pócza István emlékeztetett: a magyar kormány hét pontból álló állásfoglalást küld migrációs kérdésekben az EB-nek, válaszul a dokumentumra, amelyben a brüsszeli testület megpróbálta bebizonyítani, hogy az unió nem támogatja a bevándorlást.

A szakértő úgy véli, hogy az Európai Néppártnak célszerű lenne még a választások előtt megvitatni, hogy támogatásuk mellett milyen hibás döntések születtek a bizottságban. Sokkal hitelesebb lenne, ha a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) példáját követve az EB is megnézné, hogy mit hibázott az elmúlt időszakban, és a következő bizottság stratégiáját a következtetések alapján próbálnák felállítani – fűzte hozzá. 

A Néppárt népszerűsége csökkenőben van, ezért félnek azt mondani, hogy az általuk a bizottság élére került Jean-Claude Juncker EB-elnöknek voltak hibás döntései – mondta Pócza István.

(MTI)

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A Néppárt népszerűsége csökkenőben van, ezért félnek azt mondani, hogy az általuk a bizottság élére került Jean-Claude Juncker EB-elnöknek voltak hibás döntései"

Csak hibás döntései voltak. Ezek sem az ő döntései voltak, hanem a mögötte állók és őt támogatók döntése volt.
Megválasztása is alku tárgya volt, ahogy Manfred Weberé is ilyen lesz. Már most "hajbókol" a várható partner frakciók felé, így a szocialisták-liberálisok felé.
Egy biztos, ha nem történik az EU-ban változás, ha továbbra is azok kerülnek hatalomra akik hasonlóak a jelenlegiekhez, akkor számomra ez lesz az utolsó EP szavazás.

Védik a foltos, piszkos, isiászos mundér becsületét.

A Néppárt vezetése egyre inkább meg akar felelni az ellentábor kommunikációs terrorja által kikényszerített PC-nek, emberi jogi fundamentalzmusnak, csakhogy ezzel saját sírját ássa,s még csak észre sem veszi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés