Indiai-pakisztáni konfliktus: előkerült az egyik pilóta

2019. február 28. 15:38

Eltérően nyilatkozott India és Pakisztán a Kasmír felett lelőtt repülőgépek kapcsán, az egyik indiai pilótáról pedig felvételt osztottak meg.

A napokban Kasmír felett lelőtt indiai repülőgép pilótájáról került ki egy videó, amelyben a férfi hírt ad arról, hogy a pakisztáni hadsereg nagyon jól bánik vele. A videót a The Sun YouTube csatornáján is megosztotta.

A pilóta egészségügyi állapota mellett egyéb fejlemények is napvilágot láttak az ügyben. Pakisztán és India eltérően nyilatkozott a veszteségekről, az előbbi ugyanis tagadja, hogy az ő repülőgépüket lelőtték volna, míg abban egyhangúak voltak a hírek, hogy India vesztett egy harci repülőt, egy pilótájukról pedig nem tudnak – írja a Euronews.

Az Aljazeera további fejleményként közölte, hogy a békülékenység jegyében a fogságban lévő pilótát holnap átadják Indiának. Emellett a pakisztáni miniszterelnök hangot adott azon szándékának, miszerint nem szeretné, hogy a konfliktus elmérgesedjen. Ennek érdekében pedig tárgyalást kezdeményezett az indiai kormányfővel.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/144075

Ajánljuk még a témában