A Cohen-per

Véget ért Trump egykori ügyvédjének meghallgatása

2019. február 27. 22:30
Szerdán megkezdődött Donald Trump egykori ügyvédjének és bizalmasának Michael D. Cohennek a meghallgatása a képviselőház különleges bizottsága előtt. Cohen többek közt rasszistának nevezte Trumpot, de vallomásában egyéb, az elnökre nézve rendkívül kínos ügyekre is kitért, mint a Hillary Clinton elleni szivárogtatások vagy a Stormy Daniels pornószínésznővel folytatott viszony.

Amerikai televíziótársaságok közvetítették szerdán Michael D. Cohen ügyvéd (korábban többször elhalasztott) képviselőházi meghallgatását. Cohen azt állította, hogy Trump védelmében hazudott eddig, ám ezúttal keresetlenül és élesen bírálta az elnököt.

Cohen úgy vélte, hogy Trump körbeudvarolja a fehér fajgyűlölőket és külföldi országokat „koszfészeknek" nevez. „A magánbeszélgetéseiben még ennél is rosszabb"; tette hozzá.

Előre elkészített és a meghallgatás elején felolvasott nyilatkozatában Cohen a többi között azt hangoztatta, hogy Trump régi barátja és volt tanácsadója, Roger Stone kapcsolatban állt a WikiLeaks nevű kiszivárogtató portál alapítójával, így Donald Trump már előre tudott arról, hogy nyilvánosságra hoznak Hillary Clinton demokrata párti elnökjelöltre nézve hátrányos információkat és elektronikus leveleket. 

A Guardian szerint Robin Kelly demokrata szenátor kérdésére Cohen azt is vallotta, hogy Trump bonyolult pénzügyi tranzakciók révén fizetett Stormy Daniels pornószínésznőnek, hogy hallgasson egykori viszonyukról, ám erről mindenkinek sokáig hazudott.

Cohen később Trump adóbevallással kapcsolatos botrányáról is beszélt. Az ügy lázban tartotta az Egyesült Államokat, korábban petíciót is indítottak azért, hogy az amerikai elnök adóbevallása nyilvánosságra kerülhessen. Trump a 2016-os kampányban azt mondta, hogy azért marad titkos az adóbevallása, mert azt auditálják, de Cohen szerint ez feltehetően nem volt igaz, és inkább azt próbálta meg elkerülni, hogy az adóvisszatérítések körül vizsgálódjanak. 

Cohen a meghallgatása végén figyelmeztetett arra, hogy 2020-ban, – amennyiben Trump veszít – nem lesz békés a hatalomátvétel, majd kritizálta Trump migrációs politikáját, a kormányzati leállást és a média elleni támadásokat. 

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Korán kezdődik a választási kampány.

1942-ben ismertem meg Daniel Zoltant, akkor meg nem sejtettem hogy...

Van azért több lájkja, nem? :))
Azt írja Lédig óhh ugye irónikusan:
"Én ezt például simán benyalom."

(A Trump elleni rasszizmusvádat tehát nyilván itt sem ,most sem nyalja be. ő egy egyrészt pro-trump credójú fórumozó)

ÁMDE Talán én sem értem máskor a lédig iróniáját mert:

Lédig egyébként jó-rossz szimatú orra mellett egy igenfurcsán "tájékozott" emberke:
Egy alkalommal nekem szólván (az alábbi mandi szemle-topikba)
egyazon EU-Pártcsaládba sorolta föl Merkel, Juncker MELLETT Timmermans-t, és még rákérdezésemre is értetlenkedett.

Lédig ezt kérdezte tőlem:
"És miért van máig a Fidesz az Európai Néppártban, ha épp annak prominenseit (Merkel, Juncker, Timmermans, stb) vádolja Orbán Európa szándékolt tönkretételével??"

https://mandiner.hu/cikk/20190124_amnesty_international_magyarorszag_arra_kerjuk_a_magyar_kormanyt_segitsen_egy_uldozott_kinai_kereszteny_kozossegnek

Hé ember, Trump Ivanka lánya a férje nyomán betért zsidó. Tán enélkül értetlenkedsz...Miből gondolod hogy Trump ellenszenvet táplálhatna a zsidókkal szemben mégha akár ügyvédekkel?

"Eddig még katolikus elnököt is csak egyszer választottak meg az amerikaiak, azt is gyorsan megölték. Elváltat soha.
Igaz, Husszein után akár egy majom is jöhetett volna."

(És Hillary sem vált el, mert hű nő! :-D

A forrás: "The Guardien".
Most akkor súlyosan ballib elfogultságú britt újságokból fog értesülni a magyar konzervatív arról hogy mi történik az USA-ban? Hihetelen. Ez a Cohen most megy 3 évre börtönbe mert mint kiderült egy szélhámos. Mivel Trumpnak is ügyvédje volt, most avval próbálja elkerülmni a börtönt hogy kígyót-békát kiabál rá. Leginkább a saját véleményét fogalmazta meg. Bizonyíték semmi. Ez az egész jogilag semmit nem ártott Trumpnak, például Kohen maga zárta ki hogy Trump az oroszoknak dolgozott volna. Kohen viszont többet nem lesz ügyvéd, ellenben hamarosan megismerkedik a börtönben néhány olyan emberrel akik nagyon nem szeretik az ügyvédeket. Most akkor ki járt jobban?

Semmiről nem maradtál le, pontosan erről van szó.

Önfeltárás? Mi abban az önfeltárás hogy egy bukott ügyvéd a börtönbe vonulása előtt minden mocskot rászór a valaha volt legjobb kliensére (megszegve evvel az ügyvéd-megbízó kapcsolatot is), csak hogy kevesebbet kapjon a saját disznóságaiért? Mindezt mindenféle bizonyíték nélkül?

Szerinted gondolom be kellene vezetni náluk az iszlám törvénykezést, kinevezni elnöknek egy muszlim hitszónokot, gondolom az meg is felelne nektek. Won't happen.

Igazad van. Kívánok neked olyan ügyvédet mint ez a Cohen. Amikor 3 év után kitágult ánusszal kijön a börtönből biztosan sokan szeretnék majd ügyvédjüknek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés