Készen állok a hitelességi versenyre

2019. február 26. 09:35

Puzsér Róbert
Facebook

Nyilvánosan előadtam, hogy kezelni kell a Závecz-problémát? Ja, ezt nem én mondtam róla, hanem ő rólam.

„Závecz Tibor nem reagál. Az a Závecz Tibor, aki nagy szakértelmével tavaly ilyenkor kikutatta, hogy Karácsony Gergely az esélyes miniszterelnök-jelölt, az egyetlen, aki leválthatja Orbán Viktort. Az a Závecz Tibor, aki az országgyűlési választás előtt érdekes módon nem azzal turnézta körbe a médiát, hogy Karácsony Gergelynek kár elindulnia, mert csak Vona Gábor miniszterelnökségének esélyeit rontja. Az a Závecz Tibor, aki azt hazudja tudománynak, hogy a választás előtt egy évvel megmondja, ki nyerhet, és ki nem. Pedig Závecz Tibornak volt ideje eldönteni, mivel szolgálja megrendelői érdekeit: azzal, hogy ellehetetleníti az előválasztást, amit épp azzal a szándékkal hívunk életre, hogy ne közvéleménykutatás döntsön arról, kinek a programját érdemes megvalósítani, hanem a budapestiek – vagy azzal, hogy elkussol, és megvárja, kit választanak a választók. Závecz Tibor alighanem már kikutatta: ha folytatja a propagandát, eljátssza az ellenzék esélyét a közös főpolgármester-jelöltre – ha befogja a száját, marad lehetőség egy tiszta előválasztásra. Nekem mindkét forgatókönyv megfelel. Készen állok a hitelességi versenyre a bölcsészértelmiség benyomását keltő fémkeretes szemüveggel, amin a szoci nyugdíjasokon kívül ma már mindenki átlát. Karácsony Gergely az MSZP és Gyurcsány Ferenc jelöltje, a tizenhárom éve megbukott szoclib-network jelöltje, aki soha nem lesz fajsúlyos politikai szereplő.

Závecz Tibor szerint »kezelni kell a Puzsér-problémát«, ugyanis neki, mint tudós demokratának problémás, hogy elindulok egy választáson. A szakma összezár: hisztériájuk tárgya, hogy én megfenyegettem Závecz Tibort. Mivel is fenyegettem meg? Azzal, hogy be lesz verve a pofája? Nyilvánosan előadtam, hogy kezelni kell a Závecz-problémát? Ja, ezt nem én mondtam róla, hanem ő rólam. Egyedül én gondolom, hogy ez egyáltalán nem elemzői, hanem kifejezetten politikusi szerep? Jelzem, hogy nem a tükörrel van bajom, hanem azzal, hogy Závecz Tibor fogja a tükröt és szilánkosra veri a pofámon. Én úgy tudtam, hogy a tükör nem erre való. Az pedig nem fenyegetés, hogy nem veszek részt egy olyan előválasztáson, amit Závecz meg az üzlettársai meghackelnek, hanem a polgári jogom – bocs. Závecz Tibor múlt csütörtök óta bizonyára remegő térdekkel lép ki az utcára, mert még a Puzsér bármelyik pillanatban nem indul el az előválasztáson. Tényleg én veszélyeztetem a kutatás szabadságát azzal, hogy nem nézem tétlenül, ahogy Závecz Tibor diszkreditál egy demokratikus versenyből? Az a kijelentés, hogy kezelni kell a Puzsér-problémát, nemhogy egy független elemző szájába nem való, de még egy politikus szájában is a demokratikus diskurzus határán billeg. Miként kell kezelni a Puzsér-problémát? Vagonokkal? A jogaim korlátozásával? Aljas, törvénytelen eszközökkel? Mert Závecz Tibor soha nem próbált meg beszélni velem, pedig ha problémája van, azt kultúrember tárgyalva intézi.

Érdeklődve várom Závecz Tibor döntését arról, hogy részt veszek-e az előválasztáson – addig is javaslom, kutassa ki, hogy értesültek-e a budapestiek arról, miként szolgálja ki a mindenre és bármire egyedül esélyes/alkalmas Karácsony Gergely a Fidesz-MSZP nagykoalícióban működő parkolási maffiát! Legyen szíves, kutassa ki, mit szólnak a budapestiek ahhoz, hogy a Karácsony Gergely által vezetett Zuglóban veszteséges a parkoltatás, miközben a maffia milliárdokkal gazdagszik! Legyen szíves, kutassa ki, hogy mi a budapestiek véleménye arról a Karácsony Gergelyről, aki ezt a gyalázatot közgyűlés elé terjeszti, aztán a szavazáskor tartózkodik – mossa kezeit, mert pontosan tudja, hogy ez vegytiszta korrupció! Závecz Tibor, legyen szíves, kutassa ki, hogy a budapestiek szerint érdemes-e lecserélni Tarlós Istvánt erre a Karácsony Gergelyre! Várom a »mérések« eredményét.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/143882

Ajánljuk még a témában