Ujhelyi: A helyesírási hibát azok nevében is szégyellem, akik ezt írták

2019. február 22. 11:55

Arról is beszélt, miért nem ő vezeti a szocialista EP-listát.

„A durva helyesírási hibát azok nevében is szégyellem, akik ezt írták” – mondta az ATV műsorában Ujhelyi István arra reagálva, hogy Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselői „Képviselőkbe folytani a szót illendő?” feliratú táblákkal a kezükben nyilatkoztak. Ez szerinte azt eredményezte, hogy az Orbán-kormány „galádságai” helyett így most napokon keresztül erről volt szó. Állítása szerint a hibát azonban nyilvánvalóan nem a képviselők követték el, hanem „valamilyen kollega”, ezzel szemben Kunhalmi Ágnes Esztergomban elismerte, hogy az ő hibája volt.

Arra a kérdésre, hogy miért Tóth Bertalan vezeti az MSZP listáját, nem pedig ő, azt a választ adta, hogy „a párt elnöke tudja a párt egésze felé megtestesíteni azt a felelősséget, hogy bele kell állnia mindenkinek az európai parlamenti kampányba". A kormány újabb tájékoztató kampánya kapcsán arról is beszélt, hogy őszintén sajnálja, de szerinte nem lesz egy az Európai Parlament vagy a Bizottság által finanszírozott ellenkampány Budapesten.

Szerinte „a bizottság azt gondolja, hogy ő letudja azzal a feladatát, hogy a szóvivőjük meg az éppen aktuális biztosok kiállnak és azt mondják, hogy hazugság, fake news, ejnye-bejnye”.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/143673

Ajánljuk még a témában