Ezt a tragikus ügyet karaktergyilkosságra használják fel

2019. február 22. 12:32
Márki-Zay Péter – Márki-Zayné Vincze Felícia
24.hu

Az intézeten kívüli szülészeti ellátásnak nincs protokollja vagy irányelve. Interjú.

„A lapunkban megjelent cikkről Márki-Zay Péter azt állította, hogy egy politikai lejáratókampány része. Ezt hogy értik?

Márki-Zayné Vincze Felícia: A cikkükben azt sugallják, hogy a munkánk végzése közben szabálytalanság történt, pedig ez fel sem merült.

A tárgyaláson a cégnél dolgozó vezető szülésznővel, vagyis önnel, a másik szülésznővel és az újszülött-gyógyásszal  kapcsolatban nemcsak szabálytalanságot, egyenesen bűncselekményt említett a bíró.

Nem említett ilyet.

Ön nem hallotta?

Nem emlékszem, hogy bármivel vádoltak volna. Ezt a tragikus ügyet karaktergyilkosságra használják fel egyes újságírók. Szándékosan tönkretesznek egy szülésznőt, igyekeznek lerombolni azt, amiért 10 éven át dolgoztam. Az önök hamis tényállításokat tartalmazó cikkét kinyomtatták húszezer példányban, és az összes vásárhelyi postaládába bedobták.

Melyek a hamis tényállítások?

Eleve nem tudom, miért kellett odaírni, hogy Márki-Zay Péter ebben érintett. Föl sem merült, hogy ki volt az ügyvezető, és ennek semmi köze a szüléshez és az ellátáshoz. Ilyen logikával a könyvelő ugyanannyira érintett, mint Péter. A rendőrség soha nem hallgatta ki.

Márki-Zay Péter nem könyvelő volt, hanem ügyvezető. E minőségében nyilván érintett. De amúgy, ha a felesége a szakember, akkor miért ön volt az ügyvezető, miért nem ő?

Márki-Zay Péter: Mert az ügyvezetőnek főállásúnak kell lenni, feleségem pedig részmunkaidőben dolgozott. Ha ő teljes munkaidőre vált, elveszítette volna a főállású anyaságát. Az önök cikkéből az tűnik ki a valósággal szöges ellentétben, hogy közünk lehet egy gyermek halálához. A cikk például azt állítja, hogy „bár a protokoll szerint a szülésnél a szintetikus K1-vitaminból, az úgynevezett fitomenadionból a születéskor kell megkapni az első adagot az újszülöttnek, ezúttal ez nem történt meg.”

A bíró álláspontja is az volt, hogy a vonatkozó irányelv szerint be kellett volna adniuk a K-vitamint.

Márki-Zayné Vincze Felícia: Csakhogy nincs ilyen irányelv. A bíró a kórházi gyermekgyógyászokra vonatkozó, évekkel ezelőtt lejárt irányelvet citálta, ami szülésznőkre és intézeten kívüli szülésekre nem érvényes. Az intézeten kívüli szülészeti ellátásnak nincs protokollja vagy irányelve – annak ellenére, hogy azt a fideszes minisztérium felkérésére, szakemberekkel együttműködve én magam készítettem el, és egyetlen grémium kivételével mindenki jóváhagyta."

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/143678

Ajánljuk még a témában