Ezt a tragikus ügyet karaktergyilkosságra használják fel

2019. február 22. 12:32

Az intézeten kívüli szülészeti ellátásnak nincs protokollja vagy irányelve. Interjú.

2019. február 22. 12:32
Márki-Zay Péter – Márki-Zayné Vincze Felícia

„A lapunkban megjelent cikkről Márki-Zay Péter azt állította, hogy egy politikai lejáratókampány része. Ezt hogy értik?

Márki-Zayné Vincze Felícia: A cikkükben azt sugallják, hogy a munkánk végzése közben szabálytalanság történt, pedig ez fel sem merült.

A tárgyaláson a cégnél dolgozó vezető szülésznővel, vagyis önnel, a másik szülésznővel és az újszülött-gyógyásszal  kapcsolatban nemcsak szabálytalanságot, egyenesen bűncselekményt említett a bíró.

Nem említett ilyet.

Ön nem hallotta?

Nem emlékszem, hogy bármivel vádoltak volna. Ezt a tragikus ügyet karaktergyilkosságra használják fel egyes újságírók. Szándékosan tönkretesznek egy szülésznőt, igyekeznek lerombolni azt, amiért 10 éven át dolgoztam. Az önök hamis tényállításokat tartalmazó cikkét kinyomtatták húszezer példányban, és az összes vásárhelyi postaládába bedobták.

Melyek a hamis tényállítások?

Eleve nem tudom, miért kellett odaírni, hogy Márki-Zay Péter ebben érintett. Föl sem merült, hogy ki volt az ügyvezető, és ennek semmi köze a szüléshez és az ellátáshoz. Ilyen logikával a könyvelő ugyanannyira érintett, mint Péter. A rendőrség soha nem hallgatta ki.

Márki-Zay Péter nem könyvelő volt, hanem ügyvezető. E minőségében nyilván érintett. De amúgy, ha a felesége a szakember, akkor miért ön volt az ügyvezető, miért nem ő?

Márki-Zay Péter: Mert az ügyvezetőnek főállásúnak kell lenni, feleségem pedig részmunkaidőben dolgozott. Ha ő teljes munkaidőre vált, elveszítette volna a főállású anyaságát. Az önök cikkéből az tűnik ki a valósággal szöges ellentétben, hogy közünk lehet egy gyermek halálához. A cikk például azt állítja, hogy „bár a protokoll szerint a szülésnél a szintetikus K1-vitaminból, az úgynevezett fitomenadionból a születéskor kell megkapni az első adagot az újszülöttnek, ezúttal ez nem történt meg.”

A bíró álláspontja is az volt, hogy a vonatkozó irányelv szerint be kellett volna adniuk a K-vitamint.

Márki-Zayné Vincze Felícia: Csakhogy nincs ilyen irányelv. A bíró a kórházi gyermekgyógyászokra vonatkozó, évekkel ezelőtt lejárt irányelvet citálta, ami szülésznőkre és intézeten kívüli szülésekre nem érvényes. Az intézeten kívüli szülészeti ellátásnak nincs protokollja vagy irányelve – annak ellenére, hogy azt a fideszes minisztérium felkérésére, szakemberekkel együttműködve én magam készítettem el, és egyetlen grémium kivételével mindenki jóváhagyta."

Kapcsolódó cikkek

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. február 24. 06:39
Ezt is meg a platón lévő kandelábert is.
Hóvirágcsempész
2019. február 23. 11:05
Próbálják beszarozni a csávót és a feleségét . Csakhogy egyre inkább hullik vissza rájuk a szar , eredmények ide -vagy oda . Nem értem , miért nem lehet az ellenfelet ellenségként kezelni ? Nem kellene végre egyszer ebben a kurva rövid életben összefogni a magyarságnak ? Mindenkin lehet fogást keresni és támadni , legyen az kormánypárti vagy ellenzéki oldal . Utálom ezt a kibaszott szartaposó szellemi polgárháborút . Mindenki mindenki ellen ,mint egy hülye focimeccsen . AGYARORSZÁG , BASSZÁTOK MEG .
Magnólia
2019. február 23. 10:55
Meghalt a kisbaba? igen vagy nem? Az asszony vezette a szülést? Igen vagy nem? Beadta az oltást? Igen vagy nem? Ez nem "karaktergyilkolászás", hanem kurva nagy felelőtlenség. Miért kell az ún. karaktergyilkolás álságos fedezékébe bújni. Szültem párszor, de egyszer sem engedtem volna, hogy ez a valaki hozzám érjen.
MondottamBocsánat
2019. február 23. 08:29
https://szegyenpad.com/bunugyek/oltasellenes-apa/antsz-engedely-es-egeszsegugyi-szakdolgozoi-nyilvantartas-nelkul-vezetett-le-otthonszuleseket-marki-zayne-felicia-szuleszno/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik