Boldogtalanok

2019. február 22. 08:03

Nem lehet könnyű mostanság szocialistának, pláne nem egyszerű párttagnak lenni. Jó: mostanság sem.

2019. február 22. 08:03
Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

„Nem lehet könnyű mostanság szocialistának, pláne nem egyszerű párttagnak lenni. Jó: mostanság sem.

Az összecsoffadt utódpárt első vonalában lévő parlamenti balhézók és kamerafüggő tévéstúdiólátogatók bármiféle valós teljesítmény nélkül kapaszkodnak a maradék sarzsiba, miközben olykor egy egész ország röhög rajtuk. A mezei MSZP-sek pedig csak működtetik a szervezetet, önkormányzatokban képviselősködnek, szórólapoznak – a jelek szerint hiába. Különösebb eredménye ugyanis nincs a munkájuknak. Ha mondjuk a Závecz mégis feljebb méri a pártot, amely így elrugaszkodik az öt százaléktól a biztos szavazók körében, pezsgőbontás helyett arról hallani, lesz itt együttműködés az exnácikkal, és persze ismét mozgolódik az új SZDSZ-ballaszt, vagyis a Párbeszéd. Izmosodik a szimbiózis.

Elég egy kedves mosoly a mindig derűs – igaz, a nácizmus elutasításával hadilábon álló, mégis főnyeremény – Karácsony Gergelytől, egy győzelmi hangulatot sugárzó brüsszeli kommüniké Jávor Benedektől, és rögvest felsejlik a még szorosabb együttműködés igénye. Leegyszerűsítve: több lehetőség Karácsonyéknak, nagyobb önmérséklet és lemondás a szocik részéről. Így működik ez a különleges viszony, a rövidebbet pedig nyilván mindig a dolgos mozgalmárok, a helyi talpasok húzzák. Nem lehet könnyű, na.

Ahogy nyilván Szanyi kapitány vagy a szegedi botrányhős Ujhelyi István sem repes a boldogságtól ezekben a napokban. A kissé zűrösre sikeredett, Frans Timmermansszal felturbózott, hét végi kongresszus ugyanis egyiküket sem rakta az EP-lista élére. Noha oda a Brüsszelbe garantáltan nem költöző – micsoda logika! – Tóth Bertalan pártelnök került, mivel befutó helyet emlegetnek a párbeszédes Jávornak is, könnyen előfordulhat, hogy egyikük végül hoppon marad. Vagyis jöhet haza Budapestre dolgozni, ami a teljes társadalmi egyenlőség nemes baloldali elvét hangoztató uraknak nyilván rosszabb opció, mint a jóval ráérősebb és nagyságrendekkel jobban fizető Európai Parlament. S bár a nyilvánosság szintjén beléjük folytja (sic!) a szót, a pártfegyelem, zárt ajtók mögött jókora purparlé lehet két ekkora őstehetség cicaharcából. A helyzet ugyanis úgy áll, hogy a mikro- és a törpepárt nászából sem futja majd úgy két EP-mandátumnál többre. Márpedig két szék három vagy több embernek nem elég.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2019. február 22. 08:53
Szanyi valszeg kipottyan és idehaza megint megpályázza az mszp elnökséget. Ha Jávort teszik élre, akkor a faszi valamit nagyon tud. Biztos nagy kedvence a Kapitánynak :) Az mszp nem érdemtelenül jutott erre a sorsra. Sok galádság van mögöttük.
balbako_
2019. február 22. 08:41
Kis konc nagy harc!
56október
2019. február 22. 08:36
Nem kônnyű, nem könnyű.... Jó, akkor ne legyen kōnnyű. Ki a f@xomat érdekli?!
tizuii
2019. február 22. 08:31
valamint megszünik a mentelmi joguk is . hi-hi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik