Elfogadhatatlan kijelentések a Néppárt szerint

Irányváltást vár a Fidesztől az EPP

2019. február 22. 20:53

Megszólalt az Európai Néppárt vezetése is a magyar plakátkampány ügyében.

A magyar kormányzati kampánnyal kapcsolatban nyilatkozott péntek este Brüsszelben az EPP egyik szóvivője. „A Fidesz távolodik jelenleg az EPP-től. A néppárt ezen a téren irányváltást vár” - idézte az APA osztrák hírügynökség a szóvivőt, aki az EPP elnöke, Joseph Daul és frakcióvezetője, Manfred Weber nevében nyilatkozott.

Mindketten világossá tették, hogy elfogadhatatlannak tartják a migrációval kapcsolatos magyar kormányzati kampányt. „Ugyanez vonatkozik a Fidesz elnökének, Orbán Viktornak egyes, az elmúlt hetekben elhangzott kijelentéseire” – fogalmazott a szóvivő, aki szerint az EPP különböző testületei a közeli jövőben megvitatják mindezt. A Fidesz kizárását az EPP-ből azonban sem Daul, sem Weber nem követelte – tette hozzá a szóvivői nyilatkozatot ismertető hírügynökség.

Csütörtöktől kezdődően több néppárti politikus elítélte a magyar kormány újabb plakátkampányát, sőt, egyes svéd néppárti politikusok a Fidesz kizárását kezdeményezték, a nagyobbik magyar kormánypárt mellett olasz és francia konzervatívok álltak ki, de a német parlament alelnöke sem akarja, hogy kizárják a Fideszt. Orbán Viktor magyar kormányfő péntek reggel arról beszélt interjújában, hogy szerinte a magyaroknak joguk van megismerni a brüsszeli terveket.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/143712

Ajánljuk még a témában