Irányváltást vár a Fidesztől az EPP

2019. február 22. 20:53

Megszólalt az Európai Néppárt vezetése is a magyar plakátkampány ügyében.

2019. február 22. 20:53

A magyar kormányzati kampánnyal kapcsolatban nyilatkozott péntek este Brüsszelben az EPP egyik szóvivője. „A Fidesz távolodik jelenleg az EPP-től. A néppárt ezen a téren irányváltást vár” - idézte az APA osztrák hírügynökség a szóvivőt, aki az EPP elnöke, Joseph Daul és frakcióvezetője, Manfred Weber nevében nyilatkozott.

Mindketten világossá tették, hogy elfogadhatatlannak tartják a migrációval kapcsolatos magyar kormányzati kampányt. „Ugyanez vonatkozik a Fidesz elnökének, Orbán Viktornak egyes, az elmúlt hetekben elhangzott kijelentéseire” – fogalmazott a szóvivő, aki szerint az EPP különböző testületei a közeli jövőben megvitatják mindezt. A Fidesz kizárását az EPP-ből azonban sem Daul, sem Weber nem követelte – tette hozzá a szóvivői nyilatkozatot ismertető hírügynökség.

Csütörtöktől kezdődően több néppárti politikus elítélte a magyar kormány újabb plakátkampányát, sőt, egyes svéd néppárti politikusok a Fidesz kizárását kezdeményezték, a nagyobbik magyar kormánypárt mellett olasz és francia konzervatívok álltak ki, de a német parlament alelnöke sem akarja, hogy kizárják a Fideszt. Orbán Viktor magyar kormányfő péntek reggel arról beszélt interjújában, hogy szerinte a magyaroknak joguk van megismerni a brüsszeli terveket.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2019. február 23. 14:25
"Irányváltást vár a Fidesztől az EPP" Mi meg Junckertől várnánk. Például nyílvánosságra hozhatná a jegyzőkönyveket a titkos találkozóiról a Nagy Filantróppal... Ez például egy irányváltás lehetne....
hentes
2019. február 23. 07:44
Ugyanúgy szarik rátok Orbán mint a magyarokra.
Berecskereki
2019. február 23. 07:06
Európa népe az EP-ben vár irányváltást, aki pedig a Fidesz listára szavaz, az EPP-ben vár 180 fokos irányváltást. Nem 360 fokos irányváltást, amit Manfred Weber képvisel.
balbako_
2019. február 23. 07:05
Az EP választás majd megmutatja kinek KELL irányt váltani, gyanítom nem a Fidesz lesz az!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik