Zsákutca

2019. február 22. 12:58

Semmiféle sérelem nem állhat az igazság kimondásának útjába.

2019. február 22. 12:58
Aristo
Pesti Srácok

„Történt, hogy az Echo Tv »Keménymag« című műsorában a résztvevők a Jobbik rendkívül undorító, Jakab nevezetű képviselőjét – mérsékelten vicces módon – Jákobnak nevezték. Ez, praktikusan, szerintem senkinek sem tűnt ott fel, lévén teljesen jelentéktelen közjáték, mert abban biztos vagyok, hogy a jelenlévők, sőt maga a kutya sem tudta egyébként, hogy a jeles honatya zsidó felmenőkkel rendelkezik. Eddigi tevékenységében semmi sem utalt erre. Sőt.

Az Echo Tv azonnal és számomra igencsak meglepően reagált az eseményekre, mindenféle elnézéseket kért és az ominózus műsor résztvevőit persona non grata-nak nyilvánította. Ez már önmagában is az esemény túlreagálása és további, szerintem az épeszű közbeszédre nézvést súlyos következményekkel járhat. Nem gondolom, hogy egy Jakab Péter véleményét kéne zsinórmértéknek tekinteni az antiszemitizmus kérdéskörében, mert ha igen, akkor igencsak ingoványos talajra tévedünk.

A jobboldali újságírás, mi több, a jobboldali politizálás, egyik megkülönböztető alapvetése volt ezidág, hogy mi a PC nyelvhasználat tagadásában is különbözünk a libsi szóhasználattól. Cikkek sokasága és a józan ész bizonygatta mostanáig a PC nyelv valóságelfedő hatását, képtelenségét a problémák megragadására. Úgy hittük, mi képesek vagyunk őszintén, az anyanyelvi hagyományoknak megfelelően, a libsizmus torz nyelvi »újításai« nélkül, írni, beszélni a világról és ezt az olvasók, hallgatók el is várják tőlünk, hiszen maguk is hasonlóan gondolkodnak. Az őszinteség természetesen sérelmekkel is jár, azonban én úgy vélem, semmiféle sérelem nem állhat az igazság kimondásának útjába, a legnagyobb sértés ugyanis, ha nem azt mondjuk, amit gondolunk, azaz mindközönségesen hazudunk.

Alapvetően értem én a dolgot. Cél az, hogy rámutassunk – Jakab és a többi jobbikos példáján keresztül –, hogy mennyire álszent, cinikus a »haladó« politika részéről az »értékek« lengetése, miközben a politikai haszon érdekében, szemrebbenés nélkül bútoroznak össze azokkal, akik tagadják ezeket az »értékeket«."

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2019. február 24. 04:05
Zsidók mindig a saját érdekeiket védik , szépen megvoltak a kommunizmusban is ,sőt maguk közé beengedték a vérengző kommunistákat ,, Világviszonylatban kommunizmust támogatják ,de szeretnek kapitalitaként élni.
áfonya
2019. február 24. 03:58
Sargentini vastagbőr pofájára kenjék már oda a franciáknál angoloknál németeknél üldözik a zsidókat holokauszt nyugaton van. Zsidókat a nyugati tőkés országokban üldözik amióta a betolakodókat befogadják , Brüsszelben miért nem kérnek védelmet ... jahhh hogy merkel soros és társai is zsidók nem mennek egymásnak , eus zsidókra a földiek szállítják az üldözőket .......
áfonya
2019. február 24. 03:48
Zsidózás elterelés a betolakodókról brüsszeli haramia diktatúráról . Nyugaton zsidókat üldözhetik nem történik megbélyegzés , Brüsszel a sargentini nem sikít, nem kiáltanak holokausztot ... .... Eus kampány van zsidóknak lehetőségük lesz szavazásnál vagy elmenekülnek .. Állandóan kiscsoport nebáncsvirággal foglalkozunk . Bármennyire próbáljuk a zsidókat védeni sose állnak az európaiak mellé ,elmenekülnek ..Helyzet lecsendesedik visszatérnek , önmagukkal törődnek. Izraeli miniszter haza hívta őket . Ne számítsunk rájuk az eus bevándorlás megoldásban megállításban.
abcd
2019. február 22. 18:40
Aristo legjobb cikke az elmúlt néhány hónapban, csípem a humorát, de időnként komolyabban is meg kell nyilatkozni. Az ellenzékre nem a fidesznek van szüksége, hanem nekünk. Nem a fidesz tehet az ellenzék jelenlegi állapotáról, de nekünk kell tenni azért, hogy ez ne maradjon így. Pénzünk ,kompetenciánk nincs egy új párt felfuttatásához, de a cikkhetz fűzött likeal kifejezhetjük nemtetszésünket a PC 1.0 verzió PC 2.0 - vá fejlesztése miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik