A telefont tulajdonosával együtt vitte volna a rabló

2019. február 22. 19:23

K. Richárd két rablási kísérletének mérlege: egy súlyos sérülés, nulla telefon.

2019. február 22. 19:23

A II. kerületi rendőrök lakásán fogták el azt a férfit, aki két embert próbált meg kirabolni: egy idős férfit, majd egy villamoson utazó nő telefonját akarta elvenni. Előbbi támadásnál az idős férfi, és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Mint közölték, a 28 éves budapesti K. Richárd 2019. január 16-án Budapest II. kerületében, a Margit híd budai hídfőjénél megpróbálta kitépni egy idős férfi kezéből a táskáját. A sértett nem engedte el a táskát, így a férfi lerántotta a lépcsőn. Az idős férfi az esés következtében elvesztette az eszméletét és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Öt nappal később, 2019. január 21-én K. Richárd a 17-es villamoson ki akarta venni az egyik utas kezéből a mobiltelefonját. A nő nem engedte el a telefont, ezért amikor a villamos megállt a Zsigmond téri megállónál, a férfi lerángatta a sértettet a járműről. A megállóban várakozók a nő segítségére siettek, és megpróbálták a férfit visszatartani, de ő ennek ellenére elmenekült a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a lefoglalt kamerafelvételek alapján azonosították az elkövetőt, és 2019. február 19-én a  lakásán elfogták. A nyomozók K. Richárdot rablás bűntett kísérlet és súlyos testi sértés miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hentes
2019. február 23. 19:17
Mindennapos eset.
Locomotive
2019. február 23. 11:31
A bűnözőt el kell ítélni, s jó pár évre lesittelni, ez nem kérdés, az áldozatoknak meg jobbulást, mihamarábbi felépülést kívánok. Egy másik dolog, valószínűleg nem leszek népszerű a véleményemmel, mégis leírom: hihetetlen, ahogyan az a nő nem engedte el a telefonját, ez egyszerre bámulatos és rémisztő is. Az élete árán sem engedte volna el, egyszerűen le kellett volna vágni a karját, hogy eleressze. Ez hihetetlen. Nyilván, ha pl. egy könyv lett volna vagy egy szatyor, amiben mondjuk 2 liter tej van, azt könnyen elengedte volna. Nem a mobil értéke miatt nem engedte, elsősorban, hanem a telefon maga vált részévé a nőnek, szervéjé vált. Ismerek nőket, akik bevallották, hogy inkább lemondanának a szexről egész életükben, csak hogy legyen a kezükben mindig egy mobil, amivel "tartják a kapcsolatot a világgal". Félreértés ne essék: nagyon bátor, hogy védte a tulajdonát, nyilván felbátorodott azon is, hogy a segítségére futottak, s hogy a rabló is menekült inkább, mint neki állt volna verekedni, késsel hadonászni. De nem rémisztő, hogy a mobiltelefon úgy vált a részévé valakinek, pláne egy hölgynek, hogy a testi épségét is feláldozná ezért?
flesh ripper
2019. február 23. 08:21
Szeretném, ha egyszer engemet próbálnának nyílt utcán, villamoson kirabolni! Sztem, ez nem fog összejönni.
daddy cool
2019. február 22. 20:58
Szép fehér bőre van. Nahát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik