Paksi Atomerőmű: Egyre inkább felértékelődik a nukleáris energia a világon

2019. február 21. 10:19

A Paksi Atomerőmű szinte nulla százalékos károsanyag-kibocsátás mellett termeli a legtöbb villamosenergiát Magyarországon – emelte ki Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója.

A károsanyag-kibocsátás mellőzésére törekedve egyre inkább felértékelődik a nukleáris energia a világon – mondta Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Több országban nyilvánvalóvá vált, hogy a széndioxid-kibocsátás csökkentése érdekében új alternatívákat kell találni – fűzte hozzá.

Kiemelte: a Paksi Atomerőmű szinte nulla százalékos károsanyag-kibocsátás mellett termeli a legtöbb villamosenergiát Magyarországon. 

Elmondta: az atomerőmű az ország ellátásbiztonságának szempontjából kiemelten fontos szerepet tölt be, hiszen a teljes magyar fogyasztás 33 százalékát biztosítja, ez azt jelenti, hogy a teljes magyar lakosságot, a kórházakat illetve a közüzemeket el tudja látni villamosenergiával. Továbbá készletei révén az atomerőmű egy szállítási nehézséget okozó nemzetközi konfliktus esetén két évig el tudja látni villamosenergiával az egész magyar lakosságot - fűzte hozzá Kovács Antal.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/143598

Ajánljuk még a témában