„Nem a mentősöknek szól ez, hanem a rendszernek”

2019. február 21. 19:44

Mentőt kellene küldenie a beszakadt körömhöz is, nehogy valami sajtóbotrány legyen.

2019. február 21. 19:44
Kunetz Zsombor

„Jelen esetben a mentésirányító van talán a legnehezebb helyzetben, hiszen a döntését semmilyen rendszer nem védi. A mentőszolgálat vezetése politikai célokat szolgál azzal, hogy a szakmaiság helyett a mindenhez mindig mentőt szemléletet képviseli. Így az irányítónak a nincsből is mentőt kellene küldenie a beszakadt körömhöz is, nehogy valami sajtóbotrány legyen. Így viszont nehéz felelősen gazdálkodni a rendelkezésre álló mentőerőkkel.

És ebből az is következik, hogy az irányító azért is felelősségre vonható, ha nem küld mentőegységet, és azért is, ha küld, de közben máshol nagyobb szükség lenne mentőre.

A helyzetet csak az oldhatná meg, ha dilettáns vezetők helyett hozzáértő menedzsmentje lenne a Mentőszolgálatnak, amire már emberemlékezet óta nem volt példa.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. február 23. 06:54
A 'ZORBÁNY TEHET ERRŐL IS. Ő MONGYA MEG ASSZTAT HO' A MENTŐS HOVAMENNYEN, MEG HOVA NE! BIZONYÁM!!!!
annamanna
2019. február 22. 20:42
RTL Klub: meghalt a fiú, akihez fél óra alatt ért ki a mentő Az RTL Klub Híradója péntek esti adásában közölte, úgy tudják, hogy meghalt az a 17 éves fiú, aki kedd délután esett össze a Nyugati téri metróaluljáróban. Miután megjelent a felháborodott Facebook-poszt arról, hogy Budapesten egy fiatal, húsz év körüli fiú újraélesztéséhez fél óra alatt ért ki a mentő a Nyugati téri aluljáróba, amely gyalog körülbelül három és fél percre van a Markó utcai Központi Mentőállomástól, a 444 egészségügyi blogjában dr. Kunetz Zsombor mentősök beszámolói alapján rekonstruálta az eseményeket. Ezután az Országos Mentőszolgálat elismerte: emberi mulasztás miatt érkezett későn a mentő a Nyugati-pályaudvarhoz.
Tatulus
2019. február 22. 17:10
Talán meg kellene kérdezni az irányítót, hogy is volt ez, miért nem irányított, vagy milyen utasítást kapott a vezetőitől? Ekkor lenne teljes a kép! Amúgy ezt a "A mentőszolgálat vezetése politikai célokat szolgál azzal, hogy a szakmaiság helyett a mindenhez mindig mentőt szemléletet képviseli." szöveget honnan veszi? Ki mondta neki? A valóságot ebből leszűrni lehetetlen. Féligazságokat közölni, vagdalkozni, na ez valahogy libsi tünetnek tűnik!
Megtalálta
2019. február 21. 21:28
A 444 nem média, hanem egy szennygödör. Aki oda megy, csak összekoszolja magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik