Jóbarát

Jean-Claude Junckernek elege van a gyűlöletből, jóbarátnak nevezte Orbán Viktort

2019. február 21. 14:08

„Teljességgel képtelen vagyok arra, hogy utáljak valakit” – mondta Juncker az Európai Bizottság elnöke egy brüsszeli rendezvényen.

Jóbarátjának nevezte Orbán Viktor kormányfőt csütörtökön Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az újabb magyarországi tájékoztató kampány ellenére, és hangsúlyozta, hogy elég volt a gyűlöletből Európában.

„Teljességgel képtelen vagyok arra, hogy utáljak valakit. Nagyon meglepődtem, amikor láttam ezeket a gyűlölettel teli plakátokat Magyarországon, de nem adom fel, én nem vagyok olyan, pont az ellenkezője akarok lenni” – mondta Juncker egy brüsszeli rendezvényen kérdésre válaszolva, jóbarátjának nevezve Orbán Viktort.

„Nincs előrelépés Európában, ha a nemzetek egymás ellen harcolnak, nincs haladás gyűlölet mellett. Itt már tartottunk, elég volt belőle” – fogalmazott.

Az Európai Bizottság álhírnek, dezinformációnak minősítette a magyar kormány legújabb kampányának anyagait, amelyeken Jean-Claude Juncker és Soros György magyar-amerikai üzletember fotója látható a következő szöveggel: „Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel. Be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait. Migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást.”

Juncker erre reagálva korábban kijelentette, hogy „hazugságok ellen nem sokat lehet tenni”, s úgy vélekedett, hogy a Fidesznek nincs helye az Európai Néppártban.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/143611

Ajánljuk még a témában