Alapjogokért Központ: A Bizottság ismét megpróbálja cáfolni a valóságot

2019. február 21. 16:01

Az Alapjogokért Központ elemzése rámutat: az uniós intézmények az elmúlt hónapok-évek során maguk terjesztettek elő olyan jogalkotási javaslatokat, amelyek ösztönzik a bevándorlást és csorbítják a tagállami szuverenitást.

Az Alapjogokért Központ elemzése szerint az Európai Bizottság ismét megpróbálja cáfolni a valóságot, az uniós intézmények ugyanis az elmúlt hónapok-évek során maguk terjesztettek elő olyan jogalkotási javaslatokat, amelyek ösztönzik a bevándorlást és csorbítják a tagállami szuverenitást.

A szervezet csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében ezek között említette a bizottság hétpontos migrációs csomagját a kötelező és automatikus, „felső sapka" nélküli elosztási mechanizmussal, a Frontex átalakítását a tagállamok határvédelmi hatásköreinek csorbításával, valamint a „migránsvízumok" tervét is. Arra hívták fel a figyelmet, hogy ezek a javaslatok továbbra is napirenden, illetve jogalkotási eljárásban vannak.

A központ elemzése szerint, bár korábban éppen a brüsszeli tisztviselők hangoztatták, hogy az ENSZ globális migrációs paktuma jogilag nem is lesz kötelező érvényű, ezek az uniós kezdeményezések lényegében a paktum megvalósítását, a migráció menedzselését célozzák.

Az illegális bevándorlást legálissá „átalakító" tervet tehát továbbra sem tette félre az unió jelenlegi vezetése – olvasható a közleményben.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/143620

Ajánljuk még a témában