Karácsony Gergely, a buborék vezére

2019. február 20. 18:29

Az előválasztás az új Hódmezővásárhely.

2019. február 20. 18:29
Vésey Kovács László
Pesti Srácok

„Jól gondoskodott saját magáról a balliberális oldal a közelmúltban lebonyolított előválasztással, hiszen láthatóan ez jelenti most számukra a mindent. Ez az új Hódmezővásárhely, amely reményt ad, biztos pontot a bizonytalanság tengerén, a támogatásra érdemes vezető illúzióját, és persze leginkább témát, amelyről beszélni lehet, hosszasan tologatva egymás elé a babakék és a rózsaszín felhőket a panelbeszélgetések asztalainál.

A Republikon Intézet már a tavalyi országgyűlési választások előtt nagy sikerű rendezvénysorozattal vétette észre magát Kire szavazzanak a liberálisok címmel. A jelekből arra következtetünk, hogy ők is érzik a saját részüket a balliberálisok ezt követő fényes választási szereplésében, hiszen ismét belevágtak a munkába, és külön kiskonferenciát rendeztek Előválasztás után, előválasztás előtt? címmel. Így, kérdőjellel, és az óvatoskodás bizony nem alaptalan, hiszen ha ellenzéki szervezésről van szó, ott semmi sem biztos.

Az előválasztás legnagyobb haszna, hogy a balliberális buborékon belül intézményesítette a fidesznélküliséget, és az érintettek láthatóan felszabadultan reagálnak erre, könnyedén az ajtón kívül felejtve a valóságot. Mint amikor egy nehéz nap végén elvonulunk megnézni egy lazító Bud Spencer & Terence Hill filmet. Csak ritkán bukkan fel egy-egy józanabb hang ezekben a körökben, de a közönségben látható makacs arcokat elnézve nem valószínű, hogy ezek a józan hangok mélyebben fel tudnának szántani legkésőbb a Kádár-rendszerben kiérlelt világnézeti és stratégiai meggyőződéseket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IV. Fawkes
2019. február 21. 06:45
Buborék, buborék, színejátszó, csodaszép...
kisgul
2019. február 20. 21:01
Azért ma böcsületesen kiosztotta a Karigerit , meg a Hrváthcsacsit Tarlós!
Mich
2019. február 20. 20:48
Karácsony Gergely maga a buborék.
balbako_
2019. február 20. 19:02
Ilyen mérhetetlenül buta emberekre, mint Karácsony ki ad le érvényes szavazatot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik