Papír

2019. február 20. 21:32

Ha kell a pénz, érdemes azt a néhány papírt elintézni.

2019. február 20. 21:32
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Demokrata

„Általában azok a párok nem kötnek házasságot (és eshetnek így el a támogatástól), akik úgysem terveznek hosszú távra (az ő esetükben nyilvánvalóan értelmetlen is a gyermekvállalás támogatása) vagy számukra a házasság »csak egy papír«, nem jelent semmi többet. Nos, ha nekik ez pusztán egy értelmetlen, bürokratikusan megoldható probléma, akkor nem értem, mi gátja volna a kamatmentes hitel felvételének: mindössze el kell menniük egy hivatalba, két tanú jelenlétében aláírni egy okiratot, és kész. Nem kell rokonokat hívni, fehér ruhába öltözni vagy legénybúcsút tartani.

Ha a házunkat akarjuk eladni, arról is beszerzünk papírokat: ügyvédhez, földhivatalba, bankba megyünk. Ha a vállalkozásunknak veszünk föl kölcsönt, ahhoz is igazolásokat, cégkivonatot, aláírási címpéldányt kérnek. Nem kötelező felvenni egy hitelt, elindulni egy pályázaton, elvállalni egy állást, de ha akarjuk, akkor bizonyos formai elemeknek meg kell felelni (folyószámlát nyitni, erkölcsi bizonyítványt igényelni stb.). Ezzel bizony macera van, ügyintézés, idő. Ilyen a házasság is. Ha kell a pénz, érdemes azt a néhány papírt elintézni. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2019. február 21. 08:45
Még jó, hogy tudom, hogy ez irónia, különben megmérgesednék "a házasság csak néhány papír" dumán. Érdekes, hogy ezt a dumát mindig a szabad erkölcsű, de a telefonba az életükről órákig picsogni képes egyedek nyomják, valahol ezzel kompenzálják az emberi kapcsolatok terén nyújtott szánalmas teljesítményüket. Namost, ha tényleg csak nehány papírról van szó, akkor mi a probléma? A "nem bírom a kötöttségeket" és a "nincsenek normális pasik" kitételek szintén együtt járnak, ott lesz a fő gond.
Akitlosz
2019. február 21. 03:31
Pénzért házasodó hozományvadász alak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik