Koporsót fog szegelni

2019. február 20. 10:30

Nem fizeti be a neki kiszámlázott ötvenezer forintos rendőrségi büntetést Komjáthi Imre szocialista alelnök és forradalmár, így tíz nap elzárás vagy hatvan óra közmunka között választhat.

2019. február 20. 10:30
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Az elzárást akár le is ülné, ám családját és gyerekeit nem szeretné kitenni az ezzel járó herce­hurcának, így alighanem a közmunkát választja.

Emlékszünk, Komjáthi volt az a lánglelkű harcos, aki decemberben a Parlament előtt, a már hazainduló egybegyűlteket félretolva, lobogó vörös zászlóval a kezében körbesüvített a placcon: »Ne menjetek haza! Az a tér a miénk! Nem vehetik el tőlünk a Kossuth teret!« Majd – fütyülve tetemes túlsúlyára – rohamot kísérelt meg az Országház irányába. Igyekezetét azonban nem koronázta siker, az első – nyers – híradás szerint »leteperték a rendőrök«. Ezt másnap maga finomította: nem leteperték, csak nekinyomták egy kőnek.

Végül is ezt tette a rendőrség, amikor postára adta az ötvenezres csekket a proletárvezérnek, aki ezek után így nyilatkozott: »A diktatúra falában a félelem a habarcs! Márpedig én nem vagyok hajlandó félni! Ezektől!? Borsodi melós gyerek vagyok, nem ijedek meg a „dicsőséges nagyuraktól”. [...] Ütök még néhány szeget a NER koporsójába.«

Már csak bírnia kell szeggel, szuflával.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vainamoinen
2019. február 21. 15:33
Baloldali bunko.
tango47
2019. február 20. 16:29
Kemény anyagból gyúrták ezeket a komcsikat. De mióta van hashajtó már nem olyan kemények.
alex.leopardi2
2019. február 20. 15:40
nem vagyok Pilátus de Szögedig szögelném,ennyi
Kala pál
2019. február 20. 13:52
Tíz nap elzárás sok annak akinek 3 tiszta nap után elvonási tünetei vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik