Nézőpont: a legtöbben a Jobbikot tartják a legantiszemitább pártnak

2019. február 20. 07:58

A legrasszistább és legradikálisabb pártnak tartják továbbra is a Jobbikot a magyarok – derült ki a Nézőpont Magyar Nemzet számára készített reprezentatív közvélemény-kutatásából.

2019. február 20. 07:58

A napilap, ismertetve a felmérés eredményét, azt írja szerdai cikkében: bár a Jobbik a tavalyi választási veresége után tovább folytatta a kommunikációt a néppártosodási kísérletéről, és folyamatosan a baloldali pártokhoz közeledett, a felmérés szerint egyre többen gondolják – a megkérdezettek 43, illetve 33 százaléka – a Sneider Tamás vezette alakulatot a leginkább rasszista és antiszemita pártnak, s ez tavaly nyár óta 10, illetve 11 százalékpontos növekedést jelent.

Ezen felül a legradikálisabb pártnak a válaszadók 28 százaléka tartotta a korábbi imázsától megszabadulni igyekvő Jobbikot, s a felmérés szerint nincs olyan másik párt az országban, amely a fenti három jelző bármelyike eseten akár csak 10 százalékos eredményt ért volna el. A Jobbik romló megítélését az elmúlt fél évben kirobbant közéleti botrányoknak tulajdonítja a közvélemény-kutatás.

A felmérés rávilágít arra is a Magyar Nemzet szerint  hogy a balliberális ellenzéki véleményvezérek és pártok törekvése a Jobbikkal egy esetleges közös ellenzéki együttműködésre szintén zsákutcás stratégiának tűnik, mivel a baloldali szavazók továbbra is rossz véleménnyel vannak a Jobbikról.
    

Kapcsolódó cikkek

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szívemből magyar
2019. február 20. 15:18
Persze mert a fidesz média ezt a képet közvetíti róluk. Bár ez a kutatás nem tűnik túl valódinak.
llnnhegyi
2019. február 20. 14:46
A Jobbik egy fertelmes ripacs párt lett,szinte 100%- s dk ! Hányingerem van tőlük.
antioxi
2019. február 20. 14:20
Nagyon pozitív, hogy a jobbik a bolsi-libsi népséghez dörgölőzik mert ez a fidesz malmára hajtja vizet. Nagy lesz a buktájuk - mindahányan vannak.
Rasdi
2019. február 20. 13:51
Nem olyan erős már a Jobbik, hogy megérné ennyit foglalkozni vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik