Hogyan sajátítja ki a NER az antiszemitizmust (is)?

2019. február 20. 20:52

Merker Iván
Mérce
A valódi homofóbok, antiszemiták és nőgyűlölők a migránsok, a NER rasszista mitológiájának rémei.

„Nem én leszek az első szerző, aki felhívja a figyelmet a magyar kormánynak és körének antiszemita, rasszista, nőgyűlölő vagy homofób tendenciáira. Csak az elmúlt napok terméséből legyen itt példának Szíjártó Imre cikke, aki végigveszi a burkolt cigányozást és zsidózást, illetve a nők nem is nagyon burkolt szülőgépnek tekintését Orbán legutóbbi évértékelőjében.

Azt gondolom azonban, hogy nem beszélünk eleget arról, hogy hogyan használja a NER a migráció „rémét”, ezt a borzalmas fikciót, hogy egyfelől különféle társadalmi csoportok (főleg a zsidók és a nők, de akár a melegek) védelmezőjeként tüntethesse fel magát, miközben valójában nem lép fel védelmezőként, másfelől pedig újradefiniálja az antiszemitizmussal, a nőgyűlölettel vagy a homofóbiával szembeni fellépést a saját szája íze szerint. Ebben a narratívában a valódi homofóbok, antiszemiták és nőgyűlölők a migránsok, a NER rasszista mitológiájának rémei, így aki fellép a migrációval szemben, az szükségszerűen a homofóbia, antiszemitizmus és nőgyűlölet ellensége, míg aki kiáll a migráció mellett (vagyis felemeli szavát tragikus sorsú embertársaink mellett), az ezeknek a támogatója.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Merker Iván te barom, miről hadoválsz? A muszlim migránsokról nem a fidesz vetíti a sötét árnyékot, hanem maga az élet: véres hullák százai Európa szerte, a kölni nagyüzemi erőszak, a svédeknél a nemi erőszak cunami és a börtönre ítéltek között Alah kanjainak ijesztő dominanciája, a francia zsidók tömegeinek aliázása, a svéd zsidók ünnepeinek magánházakban megélése és a kongó zsinagógák. Iván te barom, mond hogy nem látod!

Merkel Iván saját bevallása szerint zsidó származású. Merkel Iván egy méretes szőrös lemming-, ami már elindult utolsó útjára a tenger felé...

Bizony így van ez. A demokráciában értelmezéspolitikai verseny is zajlik.

"... mivel mi, zsidók éljük meg az antiszemitizmust, mindent egybevetve nekünk episztemológiai elsőbbségünk van az antiszemitizmus meghatározására".

Nem látom be, miért lenne így. Az episztemológia megismeréssel foglalkozó tudomány. A tudomány nem zsidó privilégium, a megismerés sem. Az antiszemitizmust nem csak zsidók képesek átérezni és értelmezni. Ennek feltételezése maga a rasszizmus. Jól nézne ki a tudomány, ha mindenki csak magát vizsgálhatná, másokat nem. Ráadásul az antiszemitizmusnak, mint minden más tárgynak, számtalan tudományos értelmezése létezik és ezek vitában állnak egymással. Ki állíthatja azt, hogy ezeket az értelmezéseket csak zsidók képesek áttekinteni, és hogy minden zsidó képes áttekinteni? S vajon a zsidók esetében kizárható, hogy az episztemológiai értelmezésnek a politikai előítéleteik is irányt adjanak?

Soros ügyben "a NER" értelmezéspolitikája azt állítja, hogy nem Soros zsidóságával van problémája, hanem Soros ideológiájával és tevékenységével. Ez elég logikusan hangzik és Soros maga sem emlegeti a zsidó származását vagy identitását a gondolkozásával és működésével összefüggésben (kivéve, ha a magyar kormány vele szembeni politikai kampányáról van szó). Ráadásul zsidók is, maga a zsidó állam kormánya is támadja Soros tevékenységét. Akkor ők is antiszemiták?

A NER emlegetése erős érzelmet, politikai megvetést fejez ki a nerezők körében. Az érzelem nem csupán egy gondolkodásmódra, értékrendre, hanem az értékrendet valló politikai táborra, közösségre is kivetül. Ilyenformán van ez a Soros-kampánnyal is. Aki azonosul Soros politikai nézeteivel, céljaival és tevékenységével, az negatívan ítéli meg a vele szembeni kampányt. Ha történetesen zsidó az illető, hajlamos lehet a zsidó közösségre, vallásra, identitásra is kiterjeszteni a sérelmét, mert így sokkal erősebb indulatot tud szembeállítani vele. (Hiszen az antiszemitizmus létezik, s oly sokszor fülön csípték már különféle burkolt formában. Lám, itt is egy.)

A legszomorúbb az egészben az, hogy amíg az antiszemitizmus felismerésében maguknak episztemológiai elsőbbséget vindikáló zsidók nem kezdtek el azzal vádaskodni, hogy ez valójában burkolt antiszemita kampány, addig a nem zsidó tömegeknek ez eszébe sem jutott. "Ám, ha maguk a zsidók mondják, hogy Soros a zsidók céljait követi ... " - okoskodik az erre hajlamos frusztrált hőbörgő a kocsmában. Na, így élesztgeti önbeteljesítő próféciaként az antiszemitizmust az alaptalan antiszemita vádaskodás. Amúgy episztemológiailag.

Ezért az ellenzékért nem kár. Szellemi rothadásban dagonyázó férgek.

A szerző burkolt cigányozásról beszél, aztán odaáll a burkolatlanul cigőányozózsidózó Jobbik mellé együtt küzdeni a burkolt zsidózás ellen.

Nézzük akkor, kik a valódi homofóbok:
Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.

Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."

Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

Nézzük kik a valódi nőgyűlölők:
"Lánynak szülni dicsőség, asszonynak kötelesség" - kommunista parancs.
"Irány az építőipar!" - lányok, asszonyok toborzása, Malter Julcsáké, a legnehezebb testi munkavégzésre. Kommunista munkaadói alapelv. "Vár rád a rohambrigád!"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés