Hogyan sajátítja ki a NER az antiszemitizmust (is)?

2019. február 20. 20:52

A valódi homofóbok, antiszemiták és nőgyűlölők a migránsok, a NER rasszista mitológiájának rémei.

2019. február 20. 20:52
Merker Iván
Mérce

„Nem én leszek az első szerző, aki felhívja a figyelmet a magyar kormánynak és körének antiszemita, rasszista, nőgyűlölő vagy homofób tendenciáira. Csak az elmúlt napok terméséből legyen itt példának Szíjártó Imre cikke, aki végigveszi a burkolt cigányozást és zsidózást, illetve a nők nem is nagyon burkolt szülőgépnek tekintését Orbán legutóbbi évértékelőjében.

Azt gondolom azonban, hogy nem beszélünk eleget arról, hogy hogyan használja a NER a migráció „rémét”, ezt a borzalmas fikciót, hogy egyfelől különféle társadalmi csoportok (főleg a zsidók és a nők, de akár a melegek) védelmezőjeként tüntethesse fel magát, miközben valójában nem lép fel védelmezőként, másfelől pedig újradefiniálja az antiszemitizmussal, a nőgyűlölettel vagy a homofóbiával szembeni fellépést a saját szája íze szerint. Ebben a narratívában a valódi homofóbok, antiszemiták és nőgyűlölők a migránsok, a NER rasszista mitológiájának rémei, így aki fellép a migrációval szemben, az szükségszerűen a homofóbia, antiszemitizmus és nőgyűlölet ellensége, míg aki kiáll a migráció mellett (vagyis felemeli szavát tragikus sorsú embertársaink mellett), az ezeknek a támogatója.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2019. február 23. 11:36
Hát mit ne mondjak! Nem kis kielégülés látni, ahogy végre titeket szopatnak azzal, amivel minket, konzervatívokat szoptattatok 30 éven át. Amikor a fagyi - végre - visszanyal. Csak egyetlen különbség van! Ti MEGÉRDEMLITEK! Százszorosan is!
Esvány
2019. február 22. 19:57
Gyomorforgató, hogy a bolsevik zsidók, akik a gengszterváltás előtt még kórusban szidták Izraelt, most a zsidóktól hemzsegő kormányt próbálják leantiszemitázni. Gyerekek, az antiszemitázás furkósbotja már nagyon uncsi! Próbáljatok kreatívak lenni és sürgősen találjatok ki valami mást! Azt sem bánom, ha az a másvalami nem vádaskodás lesz...
Box Hill
2019. február 22. 14:31
Nézzük kik a valódi nőgyűlölők: "Lánynak szülni dicsőség, asszonynak kötelesség" - kommunista parancs. "Irány az építőipar!" - lányok, asszonyok toborzása, Malter Julcsáké, a legnehezebb testi munkavégzésre. Kommunista munkaadói alapelv. "Vár rád a rohambrigád!"
Box Hill
2019. február 22. 14:19
Nézzük akkor, kik a valódi homofóbok: Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál. Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old. "A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás." Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik